Barbara Dallosová Správy

Miestni obyvatelia žijú v STRACHU: Medvedica s malými sa prechádza okolo kúpaliska!

Po útoku v Turci sa medveď opäť objavil v blízkosti ľudí. Tentoraz v dedine na východe Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Miestni obyvatelia žijú v STRACHU: Medvedica s malými sa prechádza okolo kúpaliska!
Zdroj: TASR/Oliver Ondráš

Medvede približujúce sa k ľudským obydliam sú na Slovensku už dlhé mesiace horúcou témou. Napríklad v Ružomberku vyčíňali na cintoríne, v Turci napadol medveď mladého farmára a na Liptove dokonca vraždil.

Pri kúpalisku

Najnovšie šelma vydesila obyvateľov obce Pača pri Rožňave. Medvedica s dvoma mláďatami si to namierila ku kúpalisku, ktoré sa nachádza nad dedinou. Obec o tom informovala na Facebooku a pridala naliehavé varovanie.

„Dôrazne Vás žiadame, aby ste sa v uvedenej lokalite z bezpečnostných dôvodov nezdržiavali!!! Akýkoľvek iný výskyt Vás žiadame nahlásiť u starostu obce p. Zagibu na tel. čísle 0904 542 142,“ vyzýva ľudí samospráva.

Príspevok neveľkej dedinky mal za krátky čas viac než stovku zdieľaní a ľudia sa, pochopiteľne, zľakli. „Akože, už sú všade, to aby si ani nohy nevytiahol z domu,“ komentovala istá Valéria.

Dvakrát za pár dní

Naposledy vyvolal rozruch prípad z Turca, kde medveď napadol mladého farmára. Ten našťastie stret prežil, no skončil s dohryzenými rukami. Chlapca zachránila jeho matka, ktorá pohotovo schytila vidly a na medveďa útočila, až kým ho neodohnala. Zviera však aj napriek zraneniam zmizlo v lese a začal po ňom pátrať Zásahový tím pre medveďa hnedého. Doteraz ho nenašli.

Bizarné je, že po pár dňoch ten istý mladík stretol medveďa v areáli farmy znova. Tentoraz už ale neútočil, len ho zahliadol. Nevedno, či šlo o toho istého jedinca.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Vážení obyvatelia. Upozorňujeme Vás na výskyt medvedice s dvomi mláďatami v lokalite nad obcou pri kúpalisku. Dôrazne...

Posted by Obec Pača on Tuesday, July 11, 2023

Zostaňte v obraze. Ďalšie aktuálne správy:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM