Správy

Od 12. decembra sa upravuje grafikon: Čo sa zmení na Spiši a Gemeri?

Od nedele 12. decembra 2021 začnú v prímestskej autobusovej doprave Košického samosprávneho kraja (KSK) platiť nové cestovné poriadky. Prinesú zmeny, ktoré sa podľa župy pozitívne prejavia na zlepšení dopravnej obslužnosti územia, vylepšené budú aj nadväznosti medzi autobusovými spojmi a vlakmi.

Ilustračný obrázok k článku Od 12. decembra sa upravuje grafikon: Čo sa zmení na Spiši a Gemeri?
Zdroj: TASR/František Iván

K zmenám cestovných poriadkov dochádza v tomto období každoročne po rokovaniach so zástupcami železničného dopravcu a autobusových dopravcov. Pre Košický samosprávny kraj sú dôležité aj pripomienky od cestujúcich a obecných samospráv.

Zmeny na Spiši

Na Spiši dôjde k zmenám názvov autobusových zastávok v meste Levoča, pri historickom centre Levoče dôjde k zmene autobusovej zastávky pre nástup cestujúcich v smere do Spišskej Novej Vsi cez Harichovce.

Okrem toho dôjde na uvedenej linke aj k významnému zlepšeniu nadväzností autobusových spojov k vlakom v Spišskej Novej Vsi.

Od 12. 12. bude pokračovať aj premávka autobusových spojov z Gelnice cez Nálepkovo do Spišskej Novej Vsi až po Embraco a späť, na všetky pracovné zmeny. Prevádzku spojov financuje spoločnosť Embraco, ale môžu ich využívať všetci cestujúci.

Zmeny pri Rožňave

K významným zmenám na Gemeri patrí zlepšenie dopravného spojenia k vlakom na železničnej stanici v Rožňave a zlepšovanie dopravných nadväzností medzi jednotlivými autobusovými spojmi v Rožňave, Vlachove, Krásnohorskom Podhradí a v Štítniku. Dobrou správou je zlepšenie dopravného spojenia z Dobšinej pre Dedinky a Mlynky vo voľných dňoch letnej sezóny.

Na celom území Košického kraja zároveň došlo k obmedzeniu viacerých autobusových spojov, na ktorých dopravcovia evidovali nízky záujem cestujúcich. Ich zrušenie nebude mať negatívny vplyv na dopravnú obslužnosť.

V Košickom samosprávnom kraji sa zmeny cestovných poriadkov týkajú dopravcov ARRIVA Michalovce a eurobus. Zmeny cestovných poriadkov nastanú aj v Prešovskom samosprávnom kraji, kde zabezpečujú prímestskú autobusovú dopravu BUS Karpaty, SAD Humenné, SAD Poprad a SAD Prešov.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM