Krimi

Pri Rožňave zrazilo auto 8-ročného chlapca: VÁŽNE zraneného ho prevážal vrtuľník

Pri obci Ardovo v okrese Rožňava zrazilo v piatok (30. 6.) dopoludnia auto osemročného chlapca, ktorý v tom čase vychádzal spoza stojaceho autobusu.

Ilustračný obrázok k článku Pri Rožňave zrazilo auto 8-ročného chlapca: VÁŽNE zraneného ho prevážal vrtuľník
Zdroj: TASR

Chlapec cez cestu prechádzal mimo priechodu pre chodcov, do nemocnice ho museli transportovať leteckí záchranári. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová.

„Vodič osobného motorového vozidla z doposiaľ presne nezistených príčin narazil prednou časťou svojho vozidla do maloletého chodca prechádzajúceho mimo priechodu pre chodcov, ktorý vyšiel zo zadnej strany tam v protismernej časti vozovky stojaceho autobusu,“ priblížila Ivanová s tým, že na miesto nehody boli privolaní aj leteckí záchranári.

Ako na svojej webovej stránke informovala Vrtuľníková záchranná zdravotná služba (VZZS) Air-Transport Europe, maloletý chlapec pri zrážke utrpel vážne poranenie hlavy. „Lekár mu doplnil liečbu a v umelom spánku s vážnym úrazom hlavy bol letecky prevezený do Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach,“ uviedli leteckí záchranári.

Presná príčina dopravnej nehody, ako i miera zavinenia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania. Polícia v súvislosti s prípadom začala trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví.

Zostaňte v obraze. Ďalšie aktuálne správy:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM