Správy

Takmer stovka darovaných notebookov v kraji pomôže stredoškolákom zo 14 škôl

Prvých 95 darovaných notebookov určených na dištančné vzdelávanie si pred vianočnými sviatkami prevzali znevýhodnení študenti zo 14 stredných škôl v Košickom kraji.

Ilustračný obrázok k článku Takmer stovka darovaných notebookov v kraji pomôže stredoškolákom zo 14 škôl
Zdroj: pixabay.com

Košický samosprávny kraj (KSK) ich získal cez výzvu firmám, aby žiakom zo sociálne slabších rodín darovali nevyužívané notebooky, počítače alebo tablety. Ako informoval Úrad KSK, výzva pokračuje a darcovia nepotrebnej techniky sa môžu stále prihlásiť.

Technika potrebná na dištančné vzdelávanie putovala stredoškolákom na Spiši, Gemeri, Above aj Zemplíne. Išlo najmä o stredné odborné školy, ale aj zdravotné školy, hotelové a obchodné akadémie či gymnáziá, a to v Košiciach, Moldave nad Bodvou, Rožňave, Strážskom, Michalovciach, Kráľovskom Chlmci a Spišskej Novej Vsi.

Podľa predsedu KSK Rastislava Trnku sa vďaka potrebnej technike budú môcť títo žiaci vzdelávať v rovnako kvalitných podmienkach ako ich spolužiaci.

„Vzdelanie otvára dvere životným príležitostiam, preto nám záleží na tom, aby bolo rovnako dostupné pre všetky deti v našom kraji,“ povedal Trnka.

Z dôvodu nepriaznivého vývoja pandémie ochorenia COVID-19 sa vyučuje dištančne od 12. októbra. KSK je zriaďovateľom 63 stredných škôl, na ktorých študuje viac ako 23 000 žiakov.

Podľa predbežných informácií od riaditeľov škôl by notebook, počítač alebo tablet potrebovalo viac ako 1100 stredoško­lákov, ktorí sa vzdelávajú z domu. Niektorým už zapožičali vlastné notebooky školy v rámci svojich možností. Keďže nedokážu naplniť potreby všetkých žiakov, výzva naďalej pokračuje.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM