Rôzne

Už ste ho videli? Rožňava má nové LOGO, zobrazuje trojružu i strážnu vežu na Námestí baníkov

Mesto Rožňava má novú vizuálnu identitu. Obsahuje nové logo, ktoré tvorí viacero grafických prvkov vrátane historickej strážnej veže na Námestí baníkov.

Ilustračný obrázok k článku Už ste ho videli? Rožňava má nové LOGO, zobrazuje trojružu i strážnu vežu na Námestí baníkov
3
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván

Súčasťou loga je aj slogan „Rožňava mesto s výhľadom“. Novú vizuálnu identitu odobrili mestskí poslanci zmenou všeobecne záväzného nariadenia (VZN) o symboloch mesta na februárovom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ­).

Nový grafický návrh loga Rožňavy vytvoril Lukáš Harman z Trhovišťa, cieľom bolo moderným spôsobom spracovať historické symboly mesta.

„Doterajšie logo mesta vzniklo na základe verejnej súťaže v roku 2008. Aktuálne používané logo nie je možné technicky používať z dôvodu, že k logu nie je dopracovaný dizajnový manuál použitia,“ vysvetlila samospráva v dôvodovej správe predloženej na MsZ.

Ako priblížil zástupca primátora mesta Michal Drengubiak, novú vizuálnu identitu bude mesto používať napríklad na darčekových predmetoch či pri rôznych podujatiach.

Logo a slogan samospráva podľa VZN využíva pri prezentácii mesta, a to napríklad v propagačných materiáloch, tlačovinách či na webovej stránke.

Nové logo Rožňavy
3
Galéria

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM