Správy

Cestu Čermeľským údolím na Alpinku uzavrú, dotkne sa to aj vlaku zo Spišskej do Košíc

Dobrou správou však je, že košická detská historická železnica by mala aj počas uzávery premávať podľa platného cestovného poriadku.

Ilustračný obrázok k článku Cestu Čermeľským údolím na Alpinku uzavrú, dotkne sa to aj vlaku zo Spišskej do Košíc
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Na ceste od odbočky na Bankov po rázcestie pri Alpinke dôjde od stredy (4. 8.) do piatka 13. augusta k uzávere. Dotkne sa to aj vlaku zo Spišskej Novej Vsi do Košíc.

Úsek dlhý viac ako tri kilometre bude neprejazdný v pracovných dňoch od 8.15 hod. do 15.30 hod. Dôvodom je výrub stromov. Informuje o tom mesto Košice na svojej webovej stránke.

Odstránia stromy

„Mestské lesy budú počas uzávery odstraňovať kalamitné stromy ležiace v ochrannom pásme cesty, nahnuté stromy nad vozovkou, ako aj tie stromy, ktoré ležia na iných stromoch a môžu ohroziť účastníkov cestnej premávky,“ uvádza mesto s tým, že z bezpečnostných dôvodov bude v danom úseku uzatvorená celá šírka vozovky.

Prejazd áut bude ráno umožnený v oboch smeroch najneskôr o 8.15 hod., následne cestu úplne uzavrú. Výnimku budú mať vozidlá záchranných a bezpečnostných zložiek.

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

Okolo poludnia prejdú Čermeľským údolím tri autobusové spoje. Pôjde o prímestský autobus, ktorý z Gelnice v smere do Košíc odchádza o 11.00 hod.

Len po Margecany

Ďalej pôjde o linku z Košíc do Opátky, ktorá odchádza z autobusovej stanice o 11.50 hod., ako aj o spiatočný spoj s odchodom z Opátky o 12.35 hod.

„Naopak, autobus s odchodom o 7.30 hod. zo Spišskej Novej Vsi do Košíc bude premávať len po Margecany. Bez náhrady bude zrušený spoj do Gelnice s odchodom o 10.00 hod. z Košíc,“ spresňuje magistrát s tým, že bližšie informácie sú zverejnené aj na webovej stránke prepravcu.

Košická detská historická železnica by mala aj počas uzávery premávať podľa platného cestovného poriadku.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Hl. foto: ilustračné

Nové správy máme aj z východu:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM