Tlačové správy

Chcete letieť za menej? Skúste to takto

Cestovanie je neuveriteľný relax, výskumy hovoria, že ľudia, ktorí cestujú, dokážu lepšie riešiť problémy a menej trpia depresiami. Dnes vďaka nízkonákladovým leteckým spoločnostiam môžete lietať za pár eur po celej Európe. Skutočne.

Ilustračný obrázok k článku Chcete letieť za menej? Skúste to takto
Zdroj: TASR

Napríklad letenky z Bratislavy do Nemecka, konkrétne do Berlína od spoločnosti Ryanair stoja 10 eur. To je menej ako vlak zo Žiliny do Bratislavy. Čo by ste mali robiť, aby ste lietali čo najlacnejšie?

Lietajte s nízkonákladovými spoločnosťami

Nízkonákladovky vám síce nedajú občerstvenie na palube a nemajú prvú triedu, ale keď letíte dve hodiny, úplne v pohode to zvládnete. Napríklad spiatočné akciové letenky od Ryanair z Prahy do Ríma nestáli viac ako 2 eurá. Aj preto je dobre, ak sledujete spoločnosti ako Wizzair, easyJet, Niki, Germanwings či Ryanair na Facebooku a máte novinky z prvej ruky.

Používajte vyhľadávače

Vyhľadávače leteniek ako Letenky.sk či Pelikan.sk sú skvelou pomôckou, ktoré vám nájdu tie najlacnejšie letenky. Pretože prehľadať stránky všetkých leteckých spoločností by bolo celkom na nervy a zabralo by vám to šialene veľa času. Takto to máte na jednom mieste a vidíte hneď tie najlacnejšie letenky.

Nájdite si termín mimo sezóny

Lietať mimo sezóny sa oplatí, veď v takej Barcelone či Aténach je aj koncom septembra príjemné počasie, v ktorom sa môžete pokojne aj okúpať. Ďalšou veľkou výhodou je, že tam nenájdete davy turistov, ale už trochu pokojnejšiu atmosféru, ktorá lepšie ilustruje charakter samotného mesta.

Lietajte iba s príručnou batožinou

Pri nízkonákladových spoločnostiach je dôležité lietať iba s príručnou batožinou. Prečo? Lebo ak máte veľkú batožinu do 23 kg, zaplatíte za ňu približne toľko, čo za samotné letenky. Takže sa zbaľte do batohu či malého kufra, a ak máte niečo veľké ako dámske svetre, pánske saká či bundy, dajte si ich počas letiskovej kontroly na seba, ušetríte si miesto. Ak sa budete držať týchto rád, precestujete poriadny kus Európy za pár eur.

foto: ilustračné

Zdroj: Seocentrum.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM