Tlačové správy

Čo hovoria o internetovej zoznamke čísla

Internetová zoznamka sa nám môže subjektívne zdať ako čoraz využívanejší spôsob zoznamovania sa s novými ľuďmi. Čo však o tejto možnosti hovoria výskumy a čísla?

Ilustračný obrázok k článku Čo hovoria o internetovej zoznamke čísla
Zdroj: TASR

Žiaľ, slovenské údaje nemáme k dispozícii, no americká spoločnosť Pew Research sa tejto otázky chopila a v prieskumoch získali zaujímavé čísla. Napríklad také, že v roku 2015 si až 23 % opýtaných myslelo, že takáto zoznamka je pre zúfalých. Čo si myslíte vy?

Stále obľúbenejší spôsob zoznamovania

Áno, síce si 23 % ľudí myslí, že je to zúfalý spôsob zoznámenia sa, no v roku 2005 si to myslelo až 29 %. Len pre porovnanie, dnes je 59 % ľudí presvedčených o tom, že zoznamka je super spôsob na zoznamovanie sa. Pričom pred 10 rokmi to bolo až o 15 % menej. Britskí odborníci zistili, že dnes sa prostredníctvom internetu zoznámi 50 % mladých párov do 20 rokov. No v roku 2031 by to mala byť polovica ľudí bez ohľadu na vek.

Online zoznamovanie nie je iba pre mladých

Dá sa očakávať, že najväčšou skupinou v online prostredí budú mladšie ročníky. Online zoznamky nie sú výnimkou, najväčšie zastúpenie tu majú ľudia vo veku 18 – 24 rokov, ktorých tu nájdete až 27 %. Pred tromi rokmi to bola takmer iba tretina. Zoznamka zameraná pre seniorov priniesla tiež svoje ovocie a to tak, že od roku 2013 sa ich počet vo veku 55 – 64 rokov zdvojnásobil na 12 %. Aj tieto čísla nasvedčujú tomu, že britskí vedci, ktorí tvrdia, že v budúcnosti bude polovica zoznámení všetkých párov na území Veľkej Británie prebiehať online, nie sú tak ďaleko od pravdy.

Lepšie šance

Ak niekomu napíšete na zoznamke, máte väčšie šance, že si budete rozumieť, ako keby ste na ulici oslovili niekoho, kto sa vám iba páči. Prečo? Vďaka profilu, ktorý vám prezradí informácie o dotyčnom a vy máte potom tendenciu napísať niekomu, s kým máte niečo spoločné. Dajte aj vy šancu online zoznamke, možno už o pár rokov budete mať spoločný svadobný fotoalbum.

foto: ilustračné

Zdroj: Seocentrum.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM