JAB Krimi

Dopravná nehoda v Krompachoch: Chlapec (8) náhle vstúpil na vozovku

Častými účastníkmi cestnej premávky sú aj cyklisti, spolujazdci či chodci. Dopravné nehody neobchádzajú ani maloletých.

Ilustračný obrázok k článku Dopravná nehoda v Krompachoch: Chlapec (8) náhle vstúpil na vozovku
Zdroj: TASR

Ťažké zranenie si vyžiadala nepozornosť iba 8-ročného chlapca. Ako informoval krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová, v piatok 17. januára krátko pred 7:30 hod. chodec (8), ktorý v meste Krompachy bežal po chodníku v smere od autobusovej zastávky, náhle vstúpil na vozovku a vošiel do jazdnej dráhy prichádzajúcemu vozidlu zn. Iveco Daily.

„Chodec na vozovku vstúpil bez toho, aby sa dostatočne presvedčil, či tak môže urobiť bez hroziaceho nebezpečenstva. Chodec pri zrážke s vozidlom utrpel podľa predbežného vyjadrenia lekárov ťažké zranenia, z ktorých sa bude liečiť viac ako 42 dní," ozrejmila hovorkyňa.

Ako doplnila, vodič zranený nebol a ani požitie alkoholických nápojov u vodiča zaistené nebolo.

Keďže za posledné dni ide o druhé ťažko zranené dieťa, tak polícia apeluje aj na rodičov. „Naučte vaše dieťa správne prechádzať cez cestu, venujte im pár minút na to, aby ste si s nimi pohovorili o nástrahách na cestách. Je dôležité, aby dopravnej výchove svojich detí od najútlejšieho veku venovali veľkú pozornosť a sami im boli príkladom."

Ako uviedli muži zákona, dieťa je nepozorné, málo predvídavé, koná impulzívne a často nevie posúdiť nebezpečenstvo situácie, v ktorej sa ocitlo. Pre svoj malý vzrast má obmedzený výhľad na vozovku a aj pre vodičov je v hustej premávke ťažšie spozorovateľné. „Aj malá chvíľka nepozornosti môže viesť k tragédii," vystríhajú.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

O tom, ako sa pohybovať na ceste, kde nie je chodník sa dozviete viac v priloženom vi­deu.

Zdroj: YouTube.com

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM