Tlačové správy

Knihy o marketingu nemusia byť iba nuda

Odborné knihy nemusia byť iba nekonečné strany plné poučiek, ktoré si žijú svoj život vo vzduchoprázdne. Základom je vybrať si dobrého autora, ktorý vie písať, rozumie problematike a vie, že nemôže o veciach rozmýšľať iba v „laboratórnych“ podmienkach.

Ilustračný obrázok k článku Knihy o marketingu nemusia byť iba nuda
Zdroj: TASR

Dnes už nájdete ekonomickú literatúru, ktorá je písaná spôsobom, že jej porozumie aj človek, ktorý sotva pozná slová „dopyt“ a „ponuka“. Medzi takéto knihy patrí aj Aké drahé je zadarmo, ktorú napísal Dan Ariely. Čo sa tu dozviete?

Aké drahé je zadarmo

Dan Ariely je profesor na Duke University a predtým učil na najlepšej univerzite na svete MIT. Zaoberá sa hlavne behaviorálnou ekonomikou a tým, ako ľudia robia rozhodnutia. A presne toho sa týka aj jeho kniha. Behaviorálna ekonomika je odlišná od tej klasickej tým, že si uvedomuje, že ľudia výrazne ovplyvňujú trhy a sú súčasťou celej ekonomiky. Vo svojej knihe „Aké drahé je zadarmo“ podrobne a hlavne vtipnou a zaujímavou formou hovorí o tom, prečo sa ľudia rozhodujú iracionálne a podľa emócií.

Fialová krava

Fialová krava nie je žiadna reklama na Milku. Je to jeden z najväčších skvostlov z kategórie marketingovej literatúry. Napísal ju Seth Godin, ktorý nepatrí medzi najväčších milovníkov reklamy, ale zato je jeden z najlepších marketérov na svete. A práve v tejto knihe vám poradí, ako môžete uspieť v tvrdom konkurenčnom boji aj bez toho, aby ste investovali milióny eur či dolárov do reklamy. Dôležité je, aby ste sa stali fialovou kravou v obyčajnom stáde. Čo to znamená? To si prečítajte v jeho knihe.

Máte radi reklamu?

Ak máte radi reklamu, potom je tu skutočný skvost z pera jedného z najveľavýznam­nejších a najlepších kreatívcov vo svete reklamy. David Ogilvy napísal niekoľko kníh, tou najobľúbenejšou je „Ogilvy o reklame“. Navštívte internetové kníhkupectvo Uniknihy.sk a pozrite sa na tieto knihy detailnejšie.

foto: ilustračné

Zdroj: Seocentrum.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM