Rôzne

Novovešťanke udelili Krištáľové krídlo: S nezlomnou vášňou POMÁHA deťom s ťažkým osudom

Novovešťanka Alexandra Hovancová získala Krištáľové krídlo za filantropiu.

Ilustračný obrázok k článku Novovešťanke udelili Krištáľové krídlo: S nezlomnou vášňou POMÁHA deťom s ťažkým osudom
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

V sobotu večer v Slovenskom národnom divadle v Bratislave udelili ocenenie Krištáľové krídlo za rok 2023 osobnostiam z hospodárskej, vedeckej, kultúrnej, športovej a spoločenskej sféry. O laureátoch v desiatich kategóriách a mimoriadnej cene v 27. ročníku rozhodli odborné poroty a Veľká porota.

V kategórii filantropia si ocenenie prevzala Novovešťanka Alexandra Hovancová, riaditeľka Domu Charitas sv. Jozefa v Spišskej Novej Vsi, ktorého súčasťou je Centrum pre deti a rodiny pre ťažko postihnuté dieti a Zariadenie núdzového bývania pre týrané matky s deťmi.

„Saška nie je len riaditeľka charitného zariadenia, je to človek s obrovským srdcom a nezlomnou vášňou pre pomoc ťažko chorým deťom. Je ženou, ktorá dáva krídla a pomáha letieť životom deťom, ktorých príbehy si často nevieme ani predstaviť,“ poznamenala na sociálnej sieti Spišská katolícka charita, ktorá je prevádzkovateľom zariadenia.

„Dnes sa tešíme z tejto ceny a veríme, že aj pre Sašku je symbolom vďaky a vyjadrením, že jej vidíte. Zároveň ale vieme, že zajtra ráno najväčším ocenením pre Sašku bude úsmev „jej“ detí. Saška blahoželáme a ďakujeme, že ťa máme,“ doplnila charita.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM