Tlačové správy

Založiť si spoločnosť sa dá aj bez byrokracie

Informatizácia a digitalizácia spoločnosti je v súčasnosti veľkým trendom, ktorý uľahčuje množstvo úkonov.

Ilustračný obrázok k článku Založiť si spoločnosť sa dá aj bez byrokracie
Zdroj: TASR

Aj napriek tomu, že Slovensko do informatizácie investovalo miliardu eur, stále nemáme jednu kartu, ktorú by sme mohli použiť ako vodičák, občiansky preukaz, preukaz poistenca či kartu na MHD tak, ako to majú v Estónsku. Miesto digitalizovaných spisov máme stále plné regály papierových faktúr, dokumentov či zmlúv. A aj to sa prejaví pri rýchlosti a spôsobe zakladania spoločností. Existuje však možnosť, ako si to uľahčiť.

Nechajte zakladanie na iných

Celý proces zakladania spoločnosti s ručením obmedzeným trvá približne 14 dní. 2 týždne vypĺňania formulárov, behania po úradoch, kupovania kolkov a chuti povestnej slovenskej byrokracie. Existuje však spôsob, vďaka ktorému sa môžete tomuto všetkému vyhnúť. Aký? Nechajte to na iných. Onlineinvest.sk je spoločnosť, ktorá sa okrem iného špecializuje na zakladanie firiem na kľúč. Vy poviete, akú formu a predmety podnikania chcete, vyberiete si pre firmu názov, podpíšete potrebné dokumenty, pôjdete raz na daňový úrad a externá firma to za vás všetko vybaví. A koľko vás to bude stáť? So všetkými poplatkami 244 eur.

Zdajú sa vám dva týždne veľa?

Jedinou nevýhodou v tomto prípade je, že ani špecializovaná firma nedokáže tento proces výraznejšie urýchliť. Ale existuje spôsob, vďaka ktorému môžete začať podnikať už do 24 hodín. Skutočne, vďaka predaju spoločností si môžete vybrať už existujúcu firmu, ktorú si kúpite a do 24 hodín podnikáte. Na výber máte ready made spoločnosti, ktoré boli založené za účelom ďalšieho predaja, spoločnosti s obchodnou históriou, ale aj firmy, ktoré sú stále aktívne a produkujú aj tržby či zisk, tie sú však samozrejme drahšie. Chcete sa dozvedieť o týchto možnostiach viac?

foto: ilustračné

Zdroj: Seocentrum.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM