JAB Kultúra

Zapíšte si do kalendárov: Naj akcie, ktoré do konca týždňa prebehnú v Spišskej a okolí

Preštudujte si ich aj vy. Toto sú naj podujatia, ktoré do konca tohto týždňa môžete zažiť v našom meste a okolí

Ilustračný obrázok k článku Zapíšte si do kalendárov: Naj akcie, ktoré do konca týždňa prebehnú v Spišskej a okolí
Zdroj: Dnes24.sk

Filmový klub / Bohemian Rhapsody

23. apríla 2019 o 19:00, kino Mier

Jediné, čo je pozoruhodnejšie ako ich hudba, je jeho príbeh. Bohemian Rhapsody popisuje hudobnú dráhu a jedinečnú životnú a umeleckú kariéru Freddieho Mercuryho od založenia skupiny Queen až po pamätný koncert Live Aid v roku 1985.

Orbis Pictus / Rozhovory o umení

24. apríla 2019 o 17:00, Galéria umelcov Spiša 

Prezentácia tvorby dvoch pedagógov Fakulty umení TUKE v Košiciach: písmotvorba Samuela Čarnokého a fotografické projekty Leny Jakubčákovej. Spojené s komentovanou prehliadkou aktuálnych výstav „A-Z dizajn digitálneho písma na Slovensku“ a „Baba z lesa“. Cyklus stretnutí s umením reflektuje aktuálne výstavy a uvádza výtvarníkov zo zbierky i z prezentačných činností.

Ženy on line: Eko bio green

26. apríla 2019 od 16:00, Galéria umelcov Spiša 

Na konci pracovného týždňa sa môžete tešiť na navrhovanie rozličných vzorov a farebného riešenia potlače na papierové vrecká a tašky realizované grafickou technikou tlače z výšky (linorez a linoryt) za pomoci lektorky v Galérii umelcov Spiša.

Mia a biely lev

26. apríla 2019 o 17:00, kino Mier

Jedenásťročná Mia dostane malého bieleho leva a stanú sa z nich nerozluční kamaráti. Keď ale trochu podrastú a prestanú byť mláďatá, musia spolu utiecť do africkej divočiny, aby vzácne zviera zachránili pred lovcami trofejí. 

O láske

27. apríla 2019 o 18:00, Kultúrny dom Smižany 

Ľahko brutálna komédia o vzťahu, ktorý otvára pandorinu skrinku s nápisom dlhoročné manželstvo. Uz­návaní herci Karel Roden a Jana Krausová v hlavných úlohách ako pár stredného veku preberajú vo svojom prepychovom byte rôzne traumy zo svojho vzťahu. 

Spišská burza starožitností a kuriozít

27. apríla 2019 od 8:00, staré trhovisko 

V poslednú aprílovú sobotu sa zmení staré trhovisko v Spišskej Novej Vsi na niekoľko hodín na miesto spomienok. Bude sa tam konať totiž pravidelná burza starožitností, ale nájdete tam aj zberateľské predmety a predmety minulých čias.

Dámsky krajčír

27. apríla 2019 o 19:00, Spišské divadlo

Príbeh o klamárovi, doktorovi Moulineauxovi, ktorý s neobyčajným dôvtipom úspešne skrýva svoj pokus o neveru pred dôverčivou manželkou a podozrievavou svokrou až do chvíle, kedy si prenajme byt – bývalú krajčírsku dielňu. Okolnosti ho však prinútia predstierať, že je dámskym krajčírom. Francúzsku situačnú komédiu plná komických situácií, zvratov, klamstiev a snahy vymotať sa z nich uvedie Spišské divadlo v sobotu večer

Nedeľný kreatívny ateliér

28. apríla 2019 od 13:00, Galéria umelcov Spiša

Tvorivá dielňa pre rodiny s deťmi zameraná na tvorbu malého závesného obrázku technikou maľovania drievkom s temperovými farbami a kladením bodiek do farebnej mozaiky na drevenú podložku s lektorkou je pripravená v nedeľu popoludní.

Tri zlaté vlasy deda Vševeda

28. apríla 2019 o 16:00, Spišské divadlo

Rozprávku o dobrom Plavčíkovi, krutom kráľovi a o múdrom dedovi Vševedovi si môžu už tradične vychutnať tí najmenší v nedeľu popoludní v Spišskom divadle. Príďte sa pozrieť, ako Plavčík s pomocou troch sudičiek prekoná nástrahy a prekážky zlého kráľa. Dozviete sa, že vytrvalosť, dobré srdce a láska, sú tou najmocnejšou zbraňou proti zlu a pýche.

Zamilovaná Glória

28. apríla 2019 o 19:00,kino Mier

Gloria je rozvedená päťdesiatnička s už dospelými deťmi a nudným kancelárskym životom. Po večeroch sa však rada odviaže v klube na tanečnom parkete, kde raz stretáva Arnolda. Gloria sa doňho nečakane zamiluje a po rokoch opäť zažíva radosti i strasti nového ľúbostného vzťahu, ktorý ju ovplyvní viac, než je ochotná si priznať.

Veľkú noc si užili aj otužilci zo Spišskej a okolia. Veď si pozrite zábery v priloženej galérii.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

V Slovenskom raji bolo na Veľkú noc veselo: Veď sledujte tie FOTKY :)
16
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM