Alexandra Kolínská Krimi

Podnapití tínedžeri: V Košiciach už nafúkalo aj dievča (12), reakcie rodičov policajtov zaskočili

Košickí mestskí policajti sa čoraz častejšie stretávajú s prípadmi, kedy mládež popíja alkohol. Akonáhle prídu letné prázdniny, počet popíjajúcej mládeže sa ešte zvyšuje. Koľko nafúkali deti a čo na to hovoria ich rodičia?

Ilustračný obrázok k článku Podnapití tínedžeri: V Košiciach už nafúkalo aj dievča (12), reakcie rodičov policajtov zaskočili

Pred pár dňami sme vás informovali o prípadoch popíjania mládeže v Košiciach. Viac informácií sa dočítate TU.

V roku 2014 polícia k 15.08. zistila 85 prípadov požitia alkoholu osobou mladšou ako 18 rokov. Za rovnaké obdobie roka 2013 bolo zistených 112 prípadov požitia alkoholu u tínedžerov.

Ako postupuje polícia?

„Pokiaľ zistíme, že mladistvá, alebo maloletá osoba konzumovala alkoholický nápoj, vec v zmysle zákona o obecnej polícii odstupujeme obci. Tá v zmysle zákona č. 219/1996 z.z. o ochrane pred zneužívaním alkoholických nápojov a o zriaďovaní a prevádzke protialkoholických záchytných izieb osobu mladistvú pokarhá a zákonnému zástupcovi maloletej osoby uloží pokutu 33 eur,“ uviedol zástupca náčelníka MP Ján Palčik.

Tohtoroční rekordéri

Podľa zástupcu Palčíka mal v tomto roku neplnoletý rekordér 1,23 mg/l alkoholu v dychu, čo je 2,56 promile. „Najmladšia osoba mala 12 rokov. Vec bola odstúpená Magistrátu mesta Košice ako správnemu orgánu a dievčina po zistení veci odovzdaná rodičom,“ povedal Palčík.

Reakcie rodičov

Mestskí policajti sa stretávajú aj s rôznymi reakciami rodičov na ich prácu. „Občas nás zaskočia reakcie niektorých rodičov. Či nemáme nič iné na robote, len ich ťahať prevziať si svoje ratolesti na policajnú stanicu,“ dodal Palčík. Na záver povedal, že zatiaľ k žiadnym konfliktom medzi mládežou a príslužníkmi mestskej polície nedošlo.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM