Eva Mikulová Správy

Pôrodná asistentka Adela Olšavská sa stala Slovenkou roka, FOTO

Vedúca pôrodná asistentka Nemocnice AGEL Košice-Šaca Adela Olšavská sa stala Slovenka roka v kategórii zdravotníctvo.

Ilustračný obrázok k článku Pôrodná asistentka Adela Olšavská sa stala Slovenkou roka, FOTO
5
Galéria
Zdroj: RTVS , Nemocnica Košice - Šaca

Vedúca pôrodná asistentka Adela Olšavská si v nedeľu 30. augusta prevzala ocenenie Slovenka roka v kategórií zdravotníctvo v ankete, ktorú už roky vyhlasuje redakcia Slovenka.

Viac ako 40 rokov

A. Olšavská sa svojej práci so zanietením venuje už 44 rokov. „Neskutočne si vážim to ocenenie, ale kým som ho dostala, určite ma niekto nominoval. A preto mi dovoľte, aby som sa poďakovala vedeniu nemocnice AGEL Košice-Šaca, celému kolektívu Gynekologicko-pôrodníckej kliniky, celému kolektívu všetkých sestier a zdravotníckych pracovníkov nemocnice a nemocníc zo skupiny AGEL, všetkým známym a príbuzným a v neposlednej rade i mojej rodine – jedno veľké ďakujem,“ vyjadrila sa krátko po víťazstve. Okrem toho, že je obrovskou profesionálkou, je aj veľmi skromná.

Keď sa totiž dozvedela, že je nominovaná na ocenenie Slovenka roka, bola veľmi prekvapená a ako sa vyjadrila, chvíľu jej trvalo, kým sa s nomináciou stotožnila. „Potom, samozrejme, nasledovala otázka – prečo práve ja? Nerobila som nič iné celý život len svoju prácu. Cítim veľkú zodpovednosť, pokoru a vďaku.“

Profesionálny život A. Olšavský je spätý od začiatku s nemocnicou v Šaci. „Po skončení školy som nastúpila na Gynekologicko-pôrodnícke oddelenie – oddelenie šestonedelia v Nemocnici Košice-Šaca, kde som až dodnes."

Spomína i na svoj prvý deň. „Myslím si, že to bol stresujúci deň, ako každý prvý deň v novej práci. Človek sa oboznamuje s prostredím, s kolektívom, s lekármi, pozerá si veci. Že by sa udialo niečo zlé, to nie. Povedala by som, že mne sa tu veľmi dobre robilo od prvej chvíle, ako som nastúpila. Ak si dobre pamätám, sestra v trojzmenovej prevádzke mala základný plat okolo 420 korún československých."

Oddelenie, kde nastúpila, prešlo množstvom rekonštrukčných prác a v súčasnosti poskytuje kvalitnú a bezpečnú ošetrovateľskú starostlivosť v krásnych priestoroch.

"Som veľmi rada, že kompletná rekonštrukcia celej Gynekologicko-pôrodníckej kliniky sa uskutočnila ešte počas môjho pôsobenia,“ dodáva čerstvá Slovenka roka 2020 Adela Olšavská.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM