Rôzne

Prestavba košickej plavárne bude drahšia, ako sa čakalo. A práce potrvajú dlhšie

Prestavba Mestskej krytej plavárne na Národné olympijské centrum plaveckých športov Košice bude drahšia o vyše 670 000 eur!

Ilustračný obrázok k článku Prestavba košickej plavárne bude drahšia, ako sa čakalo. A práce potrvajú dlhšie
Zdroj: Facebook.com/Košice - Mesto Košice

Zároveň došlo k predĺženiu prác o dva mesiace. Vyplýva to z decembrového dodatku k zmluve o dielo, ktorý je zverejnený v Centrálnom registri zmlúv.

„Po uzavretí zmluvy a prevzatí staveniska sa v priebehu vykonávania diela ukázala potreba vykonania ďalších prác, ktorá vyplynula z okolností, ktoré nebolo možné zo strany objednávateľa ani zhotoviteľa predvídať a objektívne predpokladať, keďže sa stali zjavnými až po začatí vykonávania diela,“ uvádza sa v dodatku.

17,35 milióna eur

Výstavba moderného plaveckého komplexu má stáť po novom viac ako 17,35 milióna eur bez DPH. Celkovo ide o deväť zmenových konaní, ktorých predmetom sú aj chýbajúce nátery s prebrúsením a tmelením, pre ktoré dôjde k posunu termínu o 60 dní, čo predstavuje koniec marca 2025.

Zmeny sa okrem iného týkajú aj úpravy exteriérového schodiska, búrania stien, preložky vodovodnej prípojky, úpravy kanalizačnej prípojky, zemných prác či zosilnenia stropu.

Prvá polovica 2025

S výstavbou NOCKE sa oficiálne začalo v auguste. Nahradiť má doterajšiu MKP, ktorá po 35 rokoch činnosti naposledy otvorila svoje brány 30. júna.

Práce majú byť hradené z investičného úveru mestského podniku Tepelné hospodárstvo (TEHO). Z Fondu na podporu športu má ísť na tento projekt 8,34 milióna eur. S prevádzkou NOCKE by sa mohlo začať v prvej polovici roka 2025.

Foto: archívne

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM