Lukáš Zavacký Správy

Prestížny medzinárodný projekt fakulty v Košiciach: Zameria sa na európsky urbanizmus

Filozofická fakulta (FF) UPJŠ v Košiciach sa zapojí do prestížneho medzinárodného projektu s názvom Dejiny európskeho urbanizmu v 20. storočí. O čo ide?

Ilustračný obrázok k článku Prestížny medzinárodný projekt fakulty v Košiciach:  Zameria sa na európsky urbanizmus
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

Grant získalo konzorcium štyroch univerzít pod vedením Bauhaus-Universität v nemeckom Weimare. Jeho príjemcami sú spoločne s dvoma spomenutými inštitúciami i univerzita v španielskom Valladolide a Blekinge Tekniska Högskola vo švédskej Karlskrone. Celkový rozpočet z eurofondov prevyšuje sumu 3,7 milióna eur.

Štyri pracoviská budú počas rokov 2016 – 2020 v rámci vzniknutej inovatívnej siete riadiť a koordinovať činnosť ďalších 11 partnerských zariadení z Nemecka, Talianska, Španielska, Francúzska, Švédska, Českej republiky, Slovenska a Veľkej Británie.

„Ako vyplýva z názvu projektu a zloženia konzorcia, hlavným vedeckým zámerom je komplexný interdisciplinárny výskum vývoja európskeho urbanizmu v uplynulom storočí, ktorý bude geograficky pokrývať celý kontinent a primárne sa sústredí na identifikáciu a interpretáciu spoločných vývojových tendencií,“ priblížil vedúci katedry histórie FF UPJŠ, Martin Pekár.

Kľúčovým prvkom inovatívnej siete sa stane rozvoj excelentného doktorandského štúdia ukončeného dvojitými diplomami. Zapojenie košickej univerzity do projektu vyplýva z orientácie zmienenej katedry na výskum urbánnych dejín a nadväzuje na jej doterajšie medzinárodné aktivity.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM