Eva Mikulová Správy

Prvý deň na košických školách a škôlkach bol radostný, do lavíc zasadli všetci nahlásení žiaci

Mesto Košice je s počtom 260 najväčším zriaďovateľom škôl a školských zariadení na Slovensku. Spravuje 34 základných a 54 materských škôl.

Ilustračný obrázok k článku Prvý deň na košických školách a škôlkach bol radostný, do lavíc zasadli všetci nahlásení žiaci
3
Galéria
Foto: Eva Mikulová

I keď je to neuveriteľné, krajší darček si deti ani rodičia na Medzinárodný deň detí nemohli želať. Po takmer 3 mesiacoch sa opäť otvorili brány škôl a škôlok a všetci si tento deň užívali.

Do základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta sa dostali všetci žiaci prvého stupňa, ktorí mali záujem.

„Pred dvomi týždňami sme robili prvý prieskum, keď sme mali informácie, že takmer dve tretiny rodičov prejavia záujem o to, aby svoje deti doniesli do MŠ alebo ZŠ. Tento trend sa nám potvrdil,“ povedal primátor mesta Jaroslav Polaček na brífingu, ktorý sa konal v Materskej škôlke na Muškátovej 7.

I táto škôlka bola plná detí a ako sa nám deťúrence zdôverili, veľmi sa už na návrat medzi kamarátov tešili. „Áno kamaráti nám chýbali aj pani učiteľka.“ A bolo to obojstranné, do práce sa tešili všetci.

Kým do základných škôl sa dostali všetci záujemcovia, mesto v prvej fáze nevyhovelo všetkým rodičom detí z MŠ. Išlo najmä o tých, ktorí sú na materskej dovolenke alebo sú nezamestnaní.

Podľa vývoja situácie by tak mohli urobiť v ďalšej fáze. „Dnes už vieme ktoré škôlky ešte majú nejakú kapacitu. Riaditelia budú s radosťou týchto rodičov kontaktovať, ak ich záujem ešte pretrvá, aby svoje deti prihlásili,“ dodal primátor.

Presný počet žiakov, ktorí dnes nastúpili do škôl budú vedieť až vo štvrtok.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM