Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Raňajky so županom Trnkom na FOTKÁCH: Menu kvalitných informácií

Košický župan pozval spoločnosť zo sveta médií na raňajky a my sme boli pri tom. Prezradil zaujímavé informácie.

Ilustračný obrázok k článku Raňajky so županom Trnkom na FOTKÁCH: Menu kvalitných informácií
5
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Počas uplynulého týždňa sme sa stretli s predsedom Košického samosprávneho kraja. Na neoficiálne stretnutie pozval novinárov, aby sa s nimi porozprával aj pri raňajkách.

Kvalitné menu informácií

Ako zástupca nášho spravodajského portálu DNES 24 sme sa zúčastnili na raňajkách so županom Košického samosprávneho kraja. Konali sa na Úrade KSK a hlavnou témou bolo zastupiteľstvo.

Okrem rannej kávy nám župan ponúkol aj kvalitnú dávku informácií o stave rekonštrukcie mosta v Strážskom a povedal tiež výsledky mimoriadnych kontrol ostatných mostov typu Vloššák.

Upozornil tiež na zmenu VZN o poskytovaní dotácií týkajúca sa väčšieho zapojenia verejnosti a 2. etape protikorupčných opatrení, ktorý zahŕňa väčšie zapojenie verejnosti, konkrétne možnosť účasti verejnosti na komisiách zastupiteľstva či možnosť verejnosti vystúpiť na rokovaní zastupiteľstva

Aj kontroverzné témy

Predseda Košického samosprávneho kraja (KSK) Rastislav Trnka reagoval pre náš spravodajský portál DNES 24 aj na kauzu školy v Sečovciach.

„Zrušene obvinení voči týmto štyrom osobám ma prekvapilo. Platí, že trestné stíhanie vo veci pokračuje, preto sa z nášho pohľadu týmto rozhodnutí nič nemení. Košický samosprávny kraj bude naďalej pomáhať orgánom činným v trestnom konaní, ktoré vec prešetrujú. Prekvapuje ma tá rýchlosť pred parlamentnými voľbami a nechám na čitateľoch, nech si na to vytvoria názor sami,“ vyjadril svoje stanovisko župan k aktuálnym informáciám v kauze Sečovce. Viac o kauze sme vám priniesli v nedávnom článku TU.

Ako sme raňajkovali so županom Rastislavom Trnkom si pozrite v našej fotogalérii.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Raňajkovali sme so županom Rastislavom Trnkom
5
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM