Správy

Rekordné čísla na košických školách: Pozitívny test malo až 70 žiakov

Jesenné prázdniny priniesli nárast počtu pozitívnych v košických školách. Koľko žiakov sa musí učiť online?

Ilustračný obrázok k článku Rekordné čísla na košických školách: Pozitívny test malo až 70 žiakov
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Po jesenných prázdninách sa do školských lavíc nevrátili desiatky žiakov základných škôl (ZŠ). Dôvodom je, že 12 spomedzi 34 ZŠ v meste má žiakov a pedagógov, ktorým v uplynulých dňoch vyšli pozitívne testy na ochorenie COVID-19. Informuje o tom magistrát mesta.

Rekordné počty

Vírus postihol celkovo 70 žiakov a 13 pedagógov, čo je v priebehu aktuálneho školského roka zatiaľ rekordné číslo. Až 90 percent aktuálnych prípadov nahlásili školy počas utorka (2. 11.).

„V prvý deň po návrate do škôl z prázdnin sme zaznamenali veľmi nepriaznivé čísla v počtoch infikovaných detí a zamestnancov škôl. Našťastie vďaka prázdninám sa žiaci spolu nestretli v triede a navyše mnohým triedam na prelome októbra a novembra skončila karanténa,“ informovala vedúca oddelenia školstva košického magistrátu Beáta Lopušniaková.

Ako spresnila, na ZŠ Hroncova pribudlo deväť detí a šesť učiteľov s pozitívnymi testami a viacero nových prípadov, prevažne už žiakov, sa objavilo aj na ZŠ Laca Novomeského a ZŠ Park Angelinum.

V karanténe žiaci aj učitelia

V školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta je momentálne v karanténe 32 tried. Na on-line výučbe je 673 žiakov, ktorí sa momentálne nachádzajú v karanténe. Je to niečo viac ako štyri percentá spomedzi všetkých žiakov košických základných škôl.

Ako dodal magistrát, v karanténe sa ocitlo aj sedem pedagogických zamestnancov, ktorí sa doteraz nedali zaočkovať. Epidemická situácia v košických základných školách je ale podľa magistrátu lepšia ako je celoslovenský priemer, ktorý predstavuje 10 percent žiakov na on-line výučbe.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM