Lenka Fedorová Rôzne

Sobáše verzus rozvody v Košiciach: Čísla, ktoré vás zrejme prekvapia

Metropola východu má na svojom konte za uplynulý rok množstvo sobášov, ale aj rozvodov. Ktorá mestská časť je na tom v počte sobášov najlepšia a ktorá má najviac rozvodov? Čítajte ďalej.

Ilustračný obrázok k článku Sobáše verzus rozvody v Košiciach: Čísla, ktoré vás zrejme prekvapia
Zdroj: TASR

Podľa údajov Štatistického úradu SR za rok 2015 sa v Košickom kraji uzavrelo 4009 sobášov a rozviedlo sa 1315 manželstiev, čo je 32,8% z počtu uzavretých manželstiev.

Najviac uzavretých manželstiev z celého Košického kraja zaznamenal okres Košice – okolie (624), kde došlo aj k najviac rozvodom (210), najmenej okres Sobrance so 122 uzavretými manželstvami, kde taktiež došlo aj k najmenej rozvodom, a to 27.

V meste Košice viedol v počte sobášov okres Košice II. (436), na chvoste sa ocitol okres Košice III (190). V počte rozvedených manželstiev je na čele podobne ako pri sobášoch, okres Košice II (159) a na konci okres Košice III (64).

Celkovo bolo za rok 2015 v Košiciach uzavretých 1276 sobášov a došlo k 513 rozvodom, čo predstavuje 40,2% z počtu uzavretých manželstiev.

Najviac sobášov bolo uzavretých v Mestskej časti Košice-Západ (223), ale aj rozvodov (93), čo predstavuje 41,7% z uzavretých manželstiev. Najmenej manželstiev bolo uzavretých v MČ Košice-Lorinčík (3) a nedošlo v nej k žiadnym rozvodom.

Foto: Ilustračné

Môže vás zaujímať:

Košické svadobné salóny pod náporom budúcich neviest: Čo najviac letí?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM