Lukáš Zavacký Správy

Oplatí sa porovnať: EEI sľubuje 1500 nových miest. Aký počet vznikol na košickom sídlisku?

Medzi Košičanmi momentálne koluje téma nového systému parkovania. Spoločnosť EEI sa v rámci neho rozhodla postaviť ďalšie miesta. Sídlisko v meste prezradilo, koľko ich samo vybudovalo.

Ilustračný obrázok k článku Oplatí sa porovnať: EEI sľubuje 1500 nových miest. Aký počet vznikol na košickom sídlisku?
Zdroj: Dnes24.sk

Spomenutá firma sa zaviazala vytvoriť 246 priestorov na odstavenie vozidiel. Dohromady by ich malo pribudnúť 1500. Spolu s automatmi na lístky a bezpečnostnými kamerami to vyjde EEI na asi 2 milióny eur. Napriek tomu sa stretáva s vlnou odporu.

Čítajte tiež: EEI zverejnilo najnovší sumár: Zo 114 automatov je 27 poškodených či zničených!

Mestská časť Košice – Západ informovala o tom, koľko miest sa jej vlastným úsilím podarilo nedávno vybudovať vlastnou snahou.

„Výsledkom v rokoch 2014 a 2015 bolo zvýšenie počtu státí o 87 miest v lokalitách Šafárikova trieda, Sokolovská, Mikovíniho, Rožňavská a Lesnícka pri celkových investičných nákladoch približne 95 500 eur,“ uvádza miestny úrad s tým, že v tomto úsilí chce aktuálne pokračovať na uliciach Považská, Kežmarská a Slobody.

Podobne je to aj s chodníkmi. Na základe podnetov občanov sa ich na sídlisku vybudovalo niekoľko na Sokolovskej, Poľovníckej, Troch hôrkach a Mikovíniho s povrchom zo zámkovej dlažby. Cena sa za ne pohybovala okolo sumy 20 850 eur. Nasledovať bude Kysucká, Šafárikova trieda, Humenská a Narcisová ulica.

Chcete vedieť, čo je v Košiciach nové, aké udalosti sa pripravujú alebo prečítať si o meste rôzne zaujímavosti? Lajknite našu facebookovú stránku v tomto odkaze a nič podstatné vám už nikdy neunikne.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM