Lukáš Zavacký Správy

EEI zverejnilo najnovší sumár: Zo 114 automatov je 27 poškodených či zničených!

Občas to vyzerá ako boj s veternými mlynmi. Spoločnosť EEI má s mestom Košice podpísanú zmluvu o prenájme viacerých miestnych komunikácií.

Ilustračný obrázok k článku EEI zverejnilo najnovší sumár: Zo 114 automatov je 27 poškodených či zničených!
Zdroj: TASR

„Firma odštartovala práce na uliciach Fibichova a Krivá. Postupne vybuduje 246 priestorov na odstavenie vozidiel. K nim neskôr pribudnú tie, pri ktorých je nutné stavebné konanie a povolenie. Dohromady bude 1500 nových parkovacích miest,“ informoval Karol Wolf, ktorý vystupuje za EEI.

Čítajte tiež: Parkovanie v Košiciach po novom v réžii EEI: Vieme, ako to bude v praxi fungovať!

Bratislavská eseročka zverejnila aj prvý sumár vykonaných prác v metropole východu. Bude ho priebežne aktualizovať každých 48 hodín.

V meste sa doteraz osadilo 114 automatov na lístky, z čoho však 27 bolo poškodených alebo zničených. Pribudlo 148 zvislých zónových a 250 ďalších dopravných značiek, stĺpy a dodatkové dopravné tabule, z ktorých časť taktiež rozbili vandali.

„Každý deň vyznačíme ďalších približne 200 štvorcových metrov parkovacích miest pre rezidentov,“ spresnil Wolf s tým, že napriek tomu, že ničitelia im poškodzujú infraštruktúru, budú v jej výstavbe pokračovať.

Čítajte tiež: EEI počíta škody za zničené automaty v desaťtisícoch: Pre Košičanov má jasný odkaz

Spoločnosti EEI košickí mestskí poslanci schválili v polovici júna prenájom viacerých úsekov miestnych komunikácií. Tento krok sa stretol s vlnou nevôle a aktivisti zvolali viacero protestov a zbierajú podpisy pod petíciu, ktorou chcú dosiahnuť zmenu koncepcie parkovania v meste.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM