Lenka Fedorová Šport

Študentka UPJŠ Barbara sa môže pochváliť obrovským úspechom: Zlato na univerziáde, čo ju teraz čaká?

Študentka Barbara zaznamenala skvelý výsledok. Teší sa s ňou dekan Lekárskej fakulty aj celá univerzita!

Ilustračný obrázok k článku Študentka UPJŠ Barbara sa môže pochváliť obrovským úspechom: Zlato na univerziáde, čo ju teraz čaká?
Zdroj: Dnes24.sk

Univerzita Pavla Jozefa Šafárika sa teší veľkému úspechu jej študentov na Zimnej univerziáde, ktorá sa konala 20. februára 2016 vo Vyšnej Boci. Za svoju druhú priečku v celkovom umiestnení vďačí aj šikovnej lyžiarke Barbare Kantorovej. V obrovskom slalome žien skončila na prvej priečke.

K športu ju priviedli rodičia

Barbara prezradila, že má túto sezónu nabitý kalendár, ale teší sa, že jej dovolil štartovať aj na Zimnej univerziáde a mohla tak reprezentovať UPJŠ a jej Lekársku fakultu, na ktorej študuje. "Mám radosť z prvého miesta a aj keď neviem, do akej miery pomohla moja výhra k celkovému umiestneniu našej univerzity, akiste som aspoň troškou prispela k jej zviditeľneniu,“ poznamenala Barbara, ktorá ďalej poznamenala, že k tomuto športu ju priviedli rodičia.

"Odkedy viem stáť na nohách, viem stáť aj na lyžiach, teda vyše dvadsať rokov. Môj šport bol pre mňa počas tých rokov vždy najlepším priateľom, nie je lepšie odreagovanie ako poriadny tréning,“prezrádza Popradčanka.

Barbare fandí aj dekan fakulty, kde študuje

Z výborného úspechu sa teší aj dekan Lekárskej fakulty UPJŠ, prof. MUDr. Daniel Pella, PhD., ktorý priznal, že sám je náruživý lyžiar, a aj preto ho veľmi teší, že si Barbara pripísala pripísala na konto našej univerzity jedno pekné víťazstvo.

"Je to významný úspech a zviditeľnenie našej fakulty i UPJŠ v športovej oblasti a ja verím, že nie posledné. Barbara Kantorová bude prvú marcovú sobotu štartovať aj na Svetovom pohári SKI WORLD CUP Jasná 2016 a vedenie Lekárskej fakulty UPJŠ jej bude veľmi držať palce, aby uspela,“ doplnil dekan.

Barbara Kantorová reprezentuje Slovensko v lyžovaní už asi šesť rokov. Počas tohto obdobia sa stala niekoľkonásobnou majsterkou Slovenska v rôznych disciplínach. Najviac si osobne cení účasť na olympiáde v Soči 2014, kde sa umiestnila na 22. mieste v superobrovskom slalome a to presiahlo nielen jej vlastné očakávania. V súčasnosti je študentkou fyzioterapie na Lekárskej fakulte UPJŠ.

Medaily si odniesli aj ďalší študenti

Prvé miesto v karate KATA 3. miesto v KUMITE žien do 50 kg získala Zuzana Kormošová. V kategórii žien do 55 kg sa v KUMITE umiestnila Zuzana Schwartzová na 2. mieste a Marigona Mehmeti na 3. mieste. Tretie miesto do 68 kg obsadila naša študentka Viktória Pillárová.

Medailu si Zimnej univerziády 2016 odniesol aj Wojciech Kurzynski z UPJŠ LF za 2. miesto v zmiešanej štvorhre a 3. miesto v štvorhre mužov v bedmintone. Futsalisti, medzi ktorými boli aj bratia Matúš a Marek Vilčekovci z Lekárskej fakulty UPJŠ, získali zlaté medaily.

V tíme florbalistov, ktorý získal striebro, boli štyria študenti UPJŠ LF – Jakub Blaško, Dávid Bauer, František Dabóczi a Marek Lenárt.

Môže vás zaujímať:

Košice žijú športom: 10 dôvodov, prečo sa môžeme právom pýšiť titulom Európske mesto športu

V Košiciach vyrastá ďalší hokejový talent: Roman (13) to s hokejkou naozaj vie, jeho vzor je Kane

Lyžiarka Barbara Kantorová
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM