Alexandra Kolínská Správy

TOP 7 udalostí týždňa: Nový Aquapark, krásna Košičanka, aj rekonštrukcia železničnej stanice

Ďalší týždeň ubehol ako voda a priniesol mnoho zaujímavého. My sme sa pozreli na udalosti, ktoré najviac zarezonovali v meste Košice. Čo všetko zaujalo našich čitateľov? Tu je PREHĽAD.

Ilustračný obrázok k článku TOP 7 udalostí týždňa: Nový Aquapark, krásna Košičanka, aj rekonštrukcia železničnej stanice
Zdroj: Dnes24.sk

Spolu až 329 uchádzačov sa v tohtoročných komunálnych voľbách pokúsilo zabojovať o poslaneckú stoličku. Podariť sa to mohlo len 41, ostatní skončili tesne alebo ďalej pod čiarou. Koľko hlasov získali? Aj to vám prezradia kompletné výsledky volieb do mestského parlamentu – Kompletné výsledky volieb do košického parlamentu: Koľko hlasov získali víťazi a koľko porazení?

Prípravy na vianočné trhy v Košiciach sú v plnom prúde. Stánky, rozvoniavajúce klobásky a iné dobroty, medovina, varené víno a predovšetkým vianočná atmosféra lákajú množstvo ľudí. Na Hlavnej ulici už mesto osadilo vianočný strom. Viac sa dočítate v článku Prípravy na Vianoce v Košiciach v plnom prúde: Na Hlavnej osadili strom z Kojšovej, a nie hocijaký!

Vlaky RegioJet už o pár dní začnú premávať aj po slovenských železniciach. Jednou z cieľových staníc sú aj Košice. Spoločnosť RegioJet predstavila nový typ lokomotívy, ktorý bude jazdiť i u nás. Viac sa dozviete po kliknutí na článok – Táto mašina potiahne vagóny RegioJetu: Do Košíc bude jazdiť najmodernejšia lokomotíva v Európe!

Súťaž krásy Face of Gemme pozná svoje víťazky. Jednou z nich je aj mladá Košičanka. Ako Vicemiss skončila Oľga Točíková. Prečítajte si rozhovor s krásnou Košičankou – Finále Face of Gemme OBRAZOM: Prvou Vicemiss sa stala krásna Oľga (23) z Košíc

Vážna dopravná nehoda sa odohrala medzi obcami Čaňa a Geča. Ako informoval hovorca polície, vodič Octávie (20) pri obiehaní auta zrazil chodkyňu (25), ktorá pri zrážke utrpela vážne zranenia. Prečítajte si článok Vážna dopravná nehoda OBRAZOM: Vodič (20) pri predbiehaní v dedine zrazil chodkyňu (25)!.

To, že železničná stanica v Košiciach nutne potrebovala rekonštrukciu, je už známe. Projektová manažérka nám prezradila, aké rekonštrukcie už prebehli, čo podlieha rekonštrukcii teraz a ako bude stanica vyzerať. Viac o rekonštrukcii a to, ako bude stanica vyzerať si môžete prečítať v článku Veľká rekonštrukcia v Košiciach: Čo sa už na stanici zmenilo a čo sa ešte len zmení?

Košičanmi veľmi obľúbenú rekreačnú zónu Anička, kam chodia relaxovať rodiny z celého mesta, čakajú pravdepodobne výrazné zmeny. Primátor mesta Košice Richard Raši a starosta košickej mestskej časti Ťahanovce Ján Nigut podpísali Memorandum o spolupráci pri ďalšom rozvoji lokality Anička v Košiciach. Jedným z dôvodov tejto kooperácie je to, že vlastníci pozemkov v danej lokalite sú väčšinou z obce Ťahanovce. Viac o primátorovom pláne sa dozviete v článku Mesto chce viac turistov v Košiciach: Bude na Aničke aquapark?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM