Lenka Fedorová Rôzne Správy

Týždeň duchov v košickej zoo: Tekvice, strašidelné kostýmy i súťaže pre deti!

Zoo Košice kráča s dobou, a tak asi pre návštevníkov pripravila bohatý program aj na Halloween. Prečítajte si, čo všetko vás čaká.

Ilustračný obrázok k článku Týždeň duchov v košickej zoo: Tekvice, strašidelné kostýmy i súťaže pre deti!
Zdroj: TASR

Košická Zoo si aj tento rok pripravila už siedmy ročník Týždňa duchov. Návštevníci tak môžu až do 31. októbra tohto roku vyzdobiť obľúbenú zoo tekvicami.

Výzva pre žiakov

„Je to aj výzva pre žiakov základných škôl, ktorí chcú predviesť svoju šikovnosť pri zhotovovaní tekvicových strašidiel. Pripravovaná akcia je zároveň príležitosťou pre učiteľov. S deťmi, s ktorými navštívia zoologickú záhradu, budú môcť rozvíjať fantáziu pri výrobe strašidiel,“ uviedla Eva Malešová zo zoo.

Ako ďalej informovala, deti môžu zároveň využiť čas a priestor pri výbehoch, aby spoznali život zvierat pred nástupom zimy. Tekvice sa po skončení Týždňa duchov stanú spestrením života šeliem, primátov a kopytníkov.

Súťaž v halloweenskych kostýmoch

Návštevníkov čaká mimoriadne zaujímavý program 26. októbra. Od 15-tej hodiny tu v spolupráci s Knižnicou pre deti a mládež mesta Košice organizujú Strašidelnú stredu.

„Návštevníci v halloweenskom kostýme budú mať šancu uspieť v súťaži o najstrašidelnejší kostým. Na želanie vám v Zoo namaľujú tvár, vyrežete si tekvicovú zubatú hlavu a potom sa môžete s vlastným lampiónom vydať na večerný sprievod areálom. Zoo v tento deň dokonca sľubuje odhaliť tajomstvo obávaných tvorov ako sú hady, obrovské pavúky, alebo desivý hmyz,“ uviedla Malešová.

Podľa Malešovej si ich v zoo môžete nielen obzrieť, ale s niektorými sa dokonca aj pomaznať. Organizátori nezabudli ani na občerstvenie. Na pravých labužníkov čaká ochutnávka lahodných červov!

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM