Lenka Fedorová Šport

UPJŠ s ďalším úspechom: Basketbalistky i futbalisti na univerziáde nemali konkurenciu!

Zdá sa, že košická UPJŠ prežíva úspešné obdobie. Na letnej univerziáde v Bratislave zažiarili basketbalistky i futbalisti.

Ilustračný obrázok k článku UPJŠ s ďalším úspechom: Basketbalistky i futbalisti na univerziáde nemali konkurenciu!
Zdroj: UPJŠ

Po tom, ako sa košická Univerzita P. J. Šafárika" tešila z úspechu v rankingu, podľa ktorého sa ocitla v TOP stovke najlepších svetových škôl, má na konte ďalší úspech.":http://kosice.dnes24.sk/…epsia-249181 Postarali sa oň jej študenti na letnej univerziáde v Bratislave.

Najlepšie basketbalistky a futbalisti

IV. Letná Univerziáda SR, ktorá sa v dňoch 4. – 8. septembra 2016 konala na pôde Slovenskej Technickej univerzity v Bratislave, bola pre košickú univerzitu mimoriadne úspešná. Na súťaži mala zastúpenie v basketbale a futbale. Obe družstvá si domov priniesli víťazstvo nad družstvami univerzít Východoslovenského regiónu.

,,Tím basketbalistiek tvorili študentky z odboru Šport a rekreácia Ústavu telesnej výchovy a športu (ÚTVŠ) UPJŠ v Košiciach: Desiatniková Júlia, Pražmová Laura, Buzášová Monika, Eveleyová Andrea, študentky Právnickej fakulty UPJŠ v Košiciach –BalováKarola a Bodišová Lucia a dve študentky z Lekárskej fakulty UPJŠ v Košiciach – Jajková Kristína a Mončeková Alexandra," informovala Mária Hrehová z UPJŠ.

Mončeková Alexandra bola vyhlásená za najlepšiu strelkyňu turnaja. Svoju alma mater podporila aj absolventka odboru Šport a rekreácia Noemi Kovácsová.

Košičanky nemali konkurenciu

Basketbalistky sa pod vedením Ivana Šulca postarali o výrazný úspech, keď zdolali v základnej zostave študentky z Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre vysoko 91:42, následne aj tím Fakulty telesnej výchovy a športu Univerzity Komenského v Bratislave s rozdielom 51:27. Vo finále sa tak stretli s družstvom z Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici, ktoré zdolali 46:34.

„Predovšetkým posledný súboj s dievčatami z UMB v Banskej Bystrici bol veľmi vyrovnaný a o víťazkách rozhodli doslova posledné minúty“ komentovala napínavý zápas riaditeľka ÚTVŠ UPJŠ v Košiciach Alena Buková.

Futbal sprevádzalo zlé počasie

Ako ďalej uviedla Hrehová, vo futbale sa hralo systémom KO, takže tímu študentov UPJŠ v Košiciach stačilo zdolať študentov z UK Bratislava, aby mohli bojovať o zlatú medailu.

„Avšak zápas so študentmi UK v Bratislave bol pomerne náročný; v neprospech oboch tímov hrali zlé poveternostné podmienky – silný vietor a dážď. Navyše na začiatku sa prejavovala lepšia zohratosť tímu z Bratislavy. Prvý polčas skončili naši chlapci s prehrou 0:1. Druhý polčas však naši pookriali, viac sa zohrali a dali súperom dva góly, ktoré rozhodlo o víťazstve UPJŠ v Košiciach 2:1,“ uviedla Alena Buková. Zápas o zlatú medailu s futbalistami z UMB v Banskej Bystrici skončil výrazným rozdielom 4:0.

Futbalisti ukázali, že sú najlepší

„Napriek tomu, že sme do Bratislavy odchádzali so strachom, ako to dopadne, keďže na poslednú chvíľu z dôvodu zranenia či iných vážnych dôvodov odvolali svoju účasť viacerí hráči sme nenechali nikoho na pochybách, že sme na Slovensku z radov vysokoškolákov najlepší“ komentuje úspech futbalistov tréner Imrich Staško.

O výborne zloženom družstve UPJŠ svedčí aj to, že z jeho radov bol za najlepšieho hráča zvolený košický obranca Ondrej Vilner a za najlepšieho útočníka Filip Kovács so 4 strelenými gólmi.

UPJŠ v Košiciach vo futbale reprezentovali: Matúš Vilček z Lekárskej fakulty UPJŠ v Košiciach a absolvent z Prírodovedeckej fakulty UPJŠ v Košiciach Lukáš Urban, zvyšok tímu tvorili študenti odboru Šport a rekreácia z ÚTVŠ UPJŠ v Košiciach: LaczkóGellért, Filip Kovács, Filip Kiss, Marcel Borovský, Sergej Pilipčuk, Ladislav Šemrák, Miloš Gallo, Jakub Bavoľár a Kristián Kuták a čerství absolventi Peter Šuľák a Ondrej Vilner.

FOTO: UPJŠ

Basketbalistky i futbalisti zahviezdili na letnej univerziáde
4
Galéria
Zdroj: UPJŠ
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM