Samospráva

V Košiciach plánujú NAJVÄČŠÍ park v meste: O tom, ako bude vyzerať, majú rozhodnúť obyvatelia

Zapojíte sa? Názor obyvateľov Košíc má rozhodnúť o tom, aká bude podoba budúceho Parku za Sladovňou.

Ilustračný obrázok k článku V Košiciach plánujú NAJVÄČŠÍ park v meste: O tom, ako bude vyzerať, majú rozhodnúť obyvatelia
Zdroj: Facebook.com/Košice – Mesto Košice

Mesto Košice chce do konca roka spracovať projektovú dokumentáciu pre projekt „Park za Sladovňou“. Cieľom je vytvoriť jeden z najväčších parkov v metropole východu a novú zelenú oddychovú zónu pre obyvateľov. Informovala o tom miestna samospráva na svojej webovej stránke.

„Budúci park má vzniknúť na mieste existujúceho zeleného pásu, ktorý je dnes ohraničený Žriedlovou, Toryskou a Husárskou ulicou. V budúcnosti by mal prepájať mestské časti Staré Mesto s Západ spoločne so zrevitalizovaným bývalým evanjelickým cintorínom, ktorý sa v tejto lokalite nachádza,“ priblížila radnica.

Obyvatelia mesta aj ostatní môžu svoj názor na ďalší rozvoj tejto lokality vyjadriť prostredníctvom krátkeho online dotazníka, ktorý je dostupný na webovej adrese form.typeform­.com/to/QWPC2s8V a to do nedele 8. októbra.

"V dotazníku sa môžu obyvatelia vyjadriť k tomu, ako by mal park podľa nich vyzerať, akú by mal mať funkciu, čo by sa v ňom malo nachádzať. Na výber je napríklad zeleň, lavičky, komunitné záhrady, ihriská, priestor na beh, detské ihriská, výbeh pre psov, komerčné prevádzky. Z možnej ponuky služieb si môžu vybrať napríklad toalety, pitnú vodu, wifi, požičovňu kolobežiek, bicyklov, kaviareň, priestor na grilovanie a iné,“ vysvetlil vedúci oddelenia strategického rozvoja a zástupca riaditeľa magistrátu mesta Richard Dlhý.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM