Správy

V Košiciach pribudne očkovacie miesto: Vakcínu vám pichnú na železničnej stanici

Popri čakaní na vlak sa budete môcť zaočkovať proti koronavírusu. Kedy bude očkovacia kója otvorená?

Ilustračný obrázok k článku V Košiciach pribudne očkovacie miesto: Vakcínu vám pichnú na železničnej stanici
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Košický samosprávny kraj (KSK) otvorí ďalšiu improvizovanú očkovaciu kóju. K dispozícii bude v priestoroch železničnej stanice v Košiciach. Záujemcovia sa tak budú môcť zaočkovať popri čakaní na vlak.

Očkovaciu kóju na košickej železničnej stanicu otvorí kraj v piatok 5. novembra. Zdravotníci budú k dispozícii každý piatok v čase od 9.00 do 17.00 hod.

Cestou na vlak

„Pandemická situácia sa nielen v Košickom kraji postupne zhoršuje, do čiernej farby COVID automatu sa dostáva stále viac okresov a jediným účinným riešením je očkovanie. Stanice sú jedným z najfrekvento­vanejších miest, ktorým dennodenne prechádzajú stovky východniarov pri presune do školy alebo zamestnania. Sú tiež pomyselnou vstupnou bránou pre mnohých návštevníkov nášho kraja. Okrem východniarov chceme vakcináciu sprostredkovať aj širokej verejnosti z celého Slovenska,“ uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.

V stálej očkovacej kóji sa bude možné zaočkovať bez registrácie vopred, a to jednodávkovou vakcínou od spoločnosti Johnson&Johnson alebo dvojdávkovou vakcínou od Pfizeru.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM