Správy

Vo funkcii bol iba rok: Slávik končí na poste riaditeľa nemocnice, kto ho však nahradí?

Slávik pred rokom uspel vo výberovom konaní, na ktorom sa zúčastnil ako jediný uchádzač. V minulosti bol riaditeľom súkromnej nemocnice v košickej Šaci.

Ilustračný obrázok k článku Vo funkcii bol iba rok: Slávik končí na poste riaditeľa nemocnice, kto ho však nahradí?
Zdroj: TASR/František Iván

Generálny riaditeľ Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura (UNLP) Košice Ján Slávik k utorku končí vo svojej funkcii. Pre Tasr to potvrdila hovorkyňa nemocnice Monika Krišková.

Bližšie informácie o tom, z akých dôvodov Slávik skončil neposkytla.

Vo funkcii od júna

„Je to v kompetencii Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR,“ reagovala.

Slávik zastával uvedený post od 1. júna minulého roka.

Minister Lengvarský ho do funkcie vymenoval po tom, ako odvolal dovtedajšieho generálneho riaditeľa UNLP Vladimíra Grešša. Slávik následne uspel vo výberovom konaní, na ktorom sa zúčastnil ako jediný uchádzač. V minulosti bol riaditeľom súkromnej nemocnice v košickej Šaci.

„Vo vedení Univerzitnej nemocnice L. Pasteura Košice a Detskej fakultnej nemocnice Košice dochádza od 1. júna 2022 k zmene. V Univerzitnej nemocnici L. Pasteura Košice sa mení zriaďovacia listina, trojčlennú radu riaditeľov nahradí jednoosobový štatutárny orgán. Minister zdravotníctva SR do čela tejto nemocnice vymenoval Ľuboslava Beňu. Zmena nastáva aj vo vedení Detskej fakultnej nemocnice Košice, kde sa povereným riaditeľom od 1. júna stane Andrej Koman. Nemocnice povedú až do riadneho výberového konania, najdlhšie na dobu šesť mesiacov,“ uviedli pre Dnes24.sk z komunikačného odboru MZ SR.

ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM