Rôzne

Voliť novú hlavu štátu bol aj Schuster: Ako prezident som sľuboval tri veci, TÚTO som nesplnil

Svoj hlas v sobotňajšom prvom kole prezidentských volieb odovzdal aj bývalý prezident a košický primátor Rudolf Schuster.

Ilustračný obrázok k článku Voliť novú hlavu štátu bol aj Schuster: Ako prezident som sľuboval tri veci, TÚTO som nesplnil
6
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván

Odvolil vo volebnej miestnosti v areáli Univerzity veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach. Podľa jeho slov by nová hlava štátu mala spájať a utlmovať napätie v spoločnosti.

„Dosť bolo rozdeľovania. Poďme sa spájať – ale nie na politickom princípe, ale na ľudskom, spoločenskom. To, čo je pre Slovensko dobré,“ povedal.

Pripomenul, že vo svojej funkcii sľuboval tri veci. Z nich sa podaril vstup do NATO aj vstup do Európskej únie.

„To tretie som nesplnil. Povedal som si, že sa budem snažiť obrusovať hrany medzi koalíciou a opozíciou, a to sa nepodarilo dodnes,“ uviedol s tým, že prezident by mal pochváliť všetko, čo sa robí dobre – v koalícii aj v opozícii, a pomôcť presadzovať dobré veci, ktoré sú v záujme občanov. „Ďalšie rozdeľovanie by sa už asi ťažko znieslo,“ dodal.

Voliči si novú hlavu štátu vyberajú spomedzi deviatich kandidátov. V ére samostatného Slovenska ide v poradí o šieste priame voľby hlavy štátu. Prípadné druhé kolo volieb bude v sobotu 6. apríla.

Svoj hlas v prvom kole prezidentských volieb odovzdal aj exprezident Schuster
6
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM