Správy

Vynovenú cestu na Aničke už musia opraviť. Kde sa stala chyba?

Z nového asfaltu neodteká voda. Kto a kedy to dá do poriadku?

Ilustračný obrázok k článku Vynovenú cestu na Aničke už musia opraviť. Kde sa stala chyba?
Zdroj: Facebook.com/Košice - kuriozity a absurdity

V rekreačnej lokalite Anička mesto po rokoch vynovilo rozbitú cestu. Po tom, čo sa natiahol nový asfalt sa objavili problémy.

Na ceste po dažďoch zostáva stáť voda. Na zle vyspádovanú cestu upozornilo viacero Košičanov. Po niekoľkých dňoch sa k tomu vyjadrilo aj mesto.

„Problém nastal, keď dodávateľ prác dával na cestu finálnu vrstvu asfaltu v hrúbke 4 centimetre. Počas asfaltovania vznikla na stroji externého dodávateľa kalibračná porucha. Keďže niekoľkomilimetrový rozdiel v strede novej cesty nebol voľným okom viditeľný, cestári na vzniknutý žľab prišli až neskôr,“ vysvetlilo mesto na sociálnej sieti.

Oprava až na jar

Mesto sa so zhotoviteľom dohodlo, že začiatkom jari dôjde k výmene celej nesprávne položenej vrstvy asfaltového koberca v dĺžke 150 metrov. Skôr to podľa mesta nebude možné, vzhľadom na nevyhovujúce počasie, ktoré by sa negatívne podpísalo na kvalite asfaltu.

„V tomto prípade nejde o zle vykonanú prácu, ale o technický problém. Mesto Košice stavbu neprevzalo, peniaze zhotoviteľovi vyplatíme až po odstránení nedostatkov,“ dodala samospráva.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM