Správy

Žiadne strihanie ani nové účesy. Lockdown zavrel aj košické kaderníctva, FOTO

Kto sa nestihol dať ostrihať pred začiatkom lockdownu, musí vydržať alebo vytiahnuť strojček a nožnice doma.

Ilustračný obrázok k článku Žiadne strihanie ani nové účesy. Lockdown zavrel aj košické kaderníctva, FOTO
4
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván

Lockdown, ktorý na Slovensku platí od 25. novembra, zatvoril množstvo obchodov a služieb, vrátane skrášľovacích prevádzok. Fungovať nemôžu kaderníctva, holičstvá, nechtové štúdia či kozmetické salóny.

Museli zatvoriť

Prázdnotou zívajú aj košické holičstvá a kaderníctva. Kým pred lockdownom mohli fungovať aspoň v režime OP (očkovaní, prekonaní), teraz musia byť zatvorené úplne. Kto sa teda nedal ostrihať pred zatvorením prevádzok, musí to skúsiť svojpomocne doma alebo čakať na uvoľnenie opatrení. Rozčarovanie z nových pravidiel ale nepanuje len medzi zákazníkmi, ktorý pred lockdownom návštevu kaderníctva nestihli, ale najmä medzi majiteľmi.

Svoje k tomu otvorene povedala jedna z oslovených kaderníčok. „Vlani som padla na hubu. Najprv som všetky opatrenia zodpovedne dodržiavala, mala zatvorené, oklamali nás, naťahovali to, až sme začali domov chodiť strihať. Nenormálne som sa zadĺžila, mala som straty na prípravkoch, ktorým skončila expirácia. Dala som sa proti svojej vôli zaočkovať a nerada to priznávam, som už nútená neposlúchnuť, aj moje kolegyne. Budeme naďalej robiť pod rúškom tmy, ako sa hovorí. S kolegyňami sme si urobili rozpis, ktorá kedy bude sama v salóne a vybaví svoje klientky. Tie očkované určite,“ prezradila.

Lockdown a zákaz vychádzania je predbežne naplánovaný na dva týždne, teda do 9. decembra. Vládni predstavitelia ale už hovoria o jeho možnom predĺžení.

Zatvorené holičstvá a kaderníctva
4
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM