Eva Mikulová Správy

Zrekonštruovali priestory v Stredisku sociálnej pomoci na Garbiarskej ulici, FOTO

Klientom Strediska sociálnej pomoci mesta Košice (SSPmK) na Garbiarskej ulici sa vďaka rekonštrukcii za takmer 190-tisíc eur opäť krajšie býva.

Ilustračný obrázok k článku Zrekonštruovali priestory v Stredisku sociálnej pomoci na Garbiarskej ulici, FOTO
7
Galéria
Zdroj: Mesto Košice

Počas stavebných prác opravili omietky, vymenili podlahy a keramickú nášľapnú vrstvu. V strednej časti budovy sa kompletne vymenili okná a dvere, zrenovovala sa vonkajšia omietka a zateplila sa aj predná loggiová časť.

Starkí môžu využívať nové priestory pre svoje záujmové činnosti, vznikla miestnosť na stretnutia s psychologičkou, na pestovateľské účely, spoločenské hry a relaxačná miestnosť.

Priestory okrem záujmovej činnosti poslúžia klientom aj na stretnutia s ich blízkymi. Všetky sú zariadené novým účelovým nábytkom.

Vynovená časť budovy bola oficiálne sprístupnená klientom SSPmK.

Ako skonštatovala viceprimátorka Lucia Gurbáľová hlavným cieľom tejto investície z rozpočtu mesta bolo vytvoriť príjemnejšie a bezpečnejšie prostredie klientom i zamestnancom, ktoré je najväčším na Slovensku.

Riaditeľka SSPmK Zdenka Sloviková zosumarizovala aj ďalšie investície v celkovej hodnote takmer 40 000 eur, ktoré sa v ich zariadení uskutočnili.

Patrí medzi nich napr. oprava výťahov, modernizácia spoločenskej a rehabilitačnej miestnosti, telocvične, kaplnky a knižnice, kde sa vykonali celkové výmeny podláh a zakúpil nový nábytok.

Seniorky z kulinárskeho krúžku budú môcť už onedlho svoje dobroty pripravovať v novo zriadenej plne zariadenej kuchynke. Ďalšou novinkou má byť internetová kaviareň, ktorá je súčasťou knižnice. V spoločných priestoroch vestibulu môžu klienti už teraz využívať wifi pripojenie.

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM