VOCH Rôzne

Beach Plaza Terasa s pivným festivalom, hudbou a PROGRAMOM pre celé rodiny

Aj tento rok pribudlo viac ako 100 ton piesku na námestí pred obchodným centrom v košickej mestskej časti (MČ) Západ v rámci tradičného projektu Beach Plaza Terasa.

Ilustračný obrázok k článku Beach Plaza Terasa s pivným festivalom, hudbou a PROGRAMOM pre celé rodiny
Zdroj: D. Béreš/MČ Košice-Západ

Jeho návštevníkov čakajú letné plážové športy aj sprievodné aktivity. Odštartovali ho uplynulý piatok (2. 7.), v úvode augusta ho zavŕši pivný festival. Za MČ o tom informoval Dominik Béreš.

Štvrtky budú patriť hudbe

Ako pripomenul, deficit kultúrnych podujatí v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu chcú kompenzovať doplnenými akciami aj trvaním samotného projektu.

„Počas divadelných utorkov sme sa znova rozhodli pre dvojnásobnú dávku zábavy, a to najprv pre deti a rodinky v podaní Uja Ľuba s rozprávkami, a hneď potom aj pre dospelých divákov v podobe komédií. Stredajšie večery obohatia najnovšie kinofilmy pod holým nebom,“ povedal. Štvrtky budú patriť hudobným skupinám.

Leto hýbe svetom

Aj pre deti

Najbližšia sobota (10. 7.) zas bude patriť deťom a ich rodičom, keď si svoje zručnosti zmerajú v tradičnom stavaní pieskových hradov. „V tento deň v znamení hesla ‚vitaj leto‘ nebudú chýbať ani detské atrakcie, nafukovadlá, aquazorbing vo fontáne, maľovanie na tvár či súťaže a odmeny pre aktívne deti a rodinky,“ spresnila MČ.

V rámci športových víkendov pripravili pre záujemcov napríklad nočnú zumbu či skákanie na trampolínach. Majstrovstvá SR v plážovom volejbale kategórie A sú naplánované na 23. až 25. júla.

Správy z Košíc

Plážový volejbal

Posledné júlové dni plážový volejbal nahradí čoraz populárnejší 3×3 basketbal na troch profesionálnych ihriskách,“ dodal Béreš s tým, že novinkami tohto leta sú aj veľká výstava motocyklov a ukážky freeriderov počas prvoaugustovej nedele, či celomesačná interiérová výstava superhrdinov v životnej veľkosti. Letný projekt v MČ Západ zavŕšia od 5. do 7. augusta veľkým pivným festivalom, ktorý sa mal pôvodne uskutočniť v máji.

Béreš pripomenul, že aj počas tohto ročníka projektu si široká verejnosť alebo športové kluby môžu prísť zahrať plážový volejbal bezplatne. Bližšie informácie sú zverejnené aj na webovej stránke MČ.

foto: archív

Pozrite si aj archívne FOTO nižšie.

Beach plaza Terasa 2020
3
Galéria
Zdroj: MČ Košice Západ
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM