Futbal

6 prehier v rade mu zlomilo väz. Anton Šoltis už NIE JE trénerom FC Košice!

Po poslednej prehre s Banskou Bystricou doma 2:4 sa vedenie nováčika Niké ligy rozhodlo ukončiť spoluprácu s trénerom Antonom Šoltisom a jeho asistentmi.

Ilustračný obrázok k článku 6 prehier v rade mu zlomilo väz. Anton Šoltis už NIE JE trénerom FC Košice!
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Po sérii šiestich prehier rozhodlo vedenie FK Košice o tom, že tréner Anton Šoltis a jeho asistenti Ondrej Duda a Roland Móder končia na lavičke FC Košice. Informoval o tom klub na svojej webovej stránke.

„Potvrdzujem, že Anton Šoltis a jeho asistenti skončili na pozícii trénerov FC Košice. Negatívna séria bez bodového zisku ako aj kolísavé výkony mužstva rozhodli, že ďalej nebudeme pokračovať v spolupráci. Osobne je mi to ľúto, pretože Tóno Šoltis urobil pre náš klub veľa. Postúpil s mužstvom do ligy, za čo mu patrí poďakovanie, ale rozhodli sme sa pre zmenu,“ uviedol generálny manažér FC Košice Pavol Turczyk, ktorému sa nepáčilo pokrikovanie fanklubu „Šoltis von“ počas posledného zápasu.

Podľa jeho slov meno nového trénera ešte nie je známe, rokovania však už prebiehajú. Je preto možné, že v stredajšom stretnutí štvrtého kola Slovnaft cupu na ihrisku druholigového Šamorína povedie košické mužstvo dočasne poverený tréner.

Anton Šoltis prevzal tím FC Košice pred druholigovou sezónou 2022/2023 a podarilo sa mu vybojovať postup do Niké ligy.

Foto: archívne

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM