Eva Mikulová Rôzne

Aby ste sa cítili bezpečne. Na cintorínoch a v ich okolí sú posilnené hliadky policajtov

Na bezpečnosť dohliadajú štátni policajti aj mestskí policajti. Najviac policajných hliadok je v okolí Verejného cintorína hlavne na miestach oboch vstupov na cintorín.

Ilustračný obrázok k článku Aby ste sa cítili bezpečne. Na cintorínoch a v ich okolí sú posilnené hliadky policajtov
Foto: Eva Mikulová

Počas tohto víkendu sa očakáva najväčší nápor návštevníkov na košické cintoríny. Aby sa cítili bezpečne, budú posilnené policajné hliadky.

Mestská polícia Košice bude vo zvýšenej miere kontrolovať dodržiavanie verejného poriadku a ochrany majetku v okolí cintorínov, ako aj v ich areáloch počas nadchádzajúceho Sviatku všetkých svätých a Pamiatky zosnulých. „Zvýšená kontrola sa začala 30. októbra a skončí 4. novembra. Najviac policajných hliadok je v okolí Verejného cintorína hlavne na miestach oboch vstupov na cintorín. Na bezpečnosť v okolí Verejného cintorína každý deň dohliada 10 až 12 policajtov, čo je 5 až 6 hliadok MsP Košice. Na ochranu cintorínov v ostatných mestských častiach bude dohliadať 13 až 15 hliadok. Okrem týchto opatrení a zvýšeného počtu policajtov v okolí cintorínov bude v ostatných častiach mesta zabezpečená bežná služba ako v každý bežný deň,“ informovala hovorkyňa mesta Linda Šnajdárová.

Nočné hliadky

Vo zvýšenej miere budú monitorovať cintoríny aj nočné hliadky, ktoré by mali zamedziť prípadnému vandalizmu či nočným krádežiam vecí z hrobov.

Zvýšená pozornosť nie je venovaná len cintorínom, ale i príležitostným trhoviskám v ich okolí. Dôležitú úlohu bude mať košická mestská polícia aj v usmerňovaní parkovania na priľahlých parkoviskách pri cintorínoch. Napriek tomu, že mestská polícia už počas takýchto exponovaných dní v minulosti niekoľkokrát úspešne zasiahla, je dôležité, aby si aj samotní ľudia dávali pozor na svoje veci a boli k sebe ohľaduplní.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM