Eva Mikulová Rôzne

Čo nás čaká v novembri? Prinášame vám veľký prehľad akcií

Okrem komunálnych volieb, bude november i v znamení módy, rôznych festivalov, zábavných akcii ale i poučných podujatí. Stačí si len vybrať ale najprv nezabudnite voliť.

Ilustračný obrázok k článku Čo nás čaká v novembri? Prinášame vám veľký prehľad akcií
Zdroj: K13

Košice Fashion Week

Už piaty ročník úspešného medzinárodného projektu Košice Fashion Week (KFW), ktorý sa bude konať v Kulturparku a opäť premení Košice na metropolu módy. Tento rok sa návštevníci môžu tešiť na jedinečné módne zážitky, obohatené o niekoľko inšpiratívnych sekcií, ako sú streetwear fashion, prednášky a workshopy a mnoho sprievodných eventov.

Kedy: 7. až 11. november

Klub zlatokopov

Klub bol založený roku 1998. Členstvo v klube je bezplatné pre záujemcov z celého východoslovenského regiónu. Členom klubu sa môže stať každý kto má vzťah k prírode, ryžovaniu prírodného zlata, minerálom a je ochotný dodržiavať stanovy klubu. Činnosť klubu je zameraná hlavne na organizáciu, priebeh a zabezpečenie súťaže v ryžovaní zlata na lokalite Zlatá Baňa. Stretnutie sa uskutoční vo Východosloven­skom múzeu

Kedy: štvrtok 8. novembra o 15,00 hodiny

Filmový festival inakosti

V kine Úsmev sa koná už 12. ročník Filmového festivalu inakosti (FFi). FFi vo svojom programe každoročne ponúka pestrý výber filmov, ktoré prostredníctvom príbehov LGBTI postáv evokujú uvažovanie o univerzálnych témach akými sú láska, rodina, medziľudská vzájomnosť, zmysel života, a zároveň približujú špecifické problémy LGBTI menšiny.

Kedy: Od 9. do 11. novembra od 17,00 hodiny

Komunálne voľby 2018

Volíme si svojich zástupcov v mestských a miestnych samosprávach. Košičania budú voliť primátora mesta, starostu v svojej mestskej časti, poslancov mestského a poslancov miestneho zastupiteľstva.

Kedy: sobota 10. novembra od 7,00 do 22,00 hodiny

Festival slobody

Festival slobody je multižánrový medzinárodný festival, ktorý pripomína a analyzuje obdobie neslobody na Slovensku. ​Pri­nesie množstvo zaujímavých dokumentárnych sa hraných filmov, výstavy, divadelné predstavenia či diskusie. 8. ročník Festivalu slobody organizuje Ústav pamäti národa v Tabačke

Kedy: pondelok 12. novembra od 9,00 hodiny  

Ekotopfilm

Festival filmov o trvalo udržateľnom rozvoji Ekotopfilm – Envirofilm patrí svojou 44-ročnou tradíciou k najstarším podujatiam tohto druhu na svete. Za ten čas vytvoril viac ako 5-tisíc partnerstiev v takmer 60 krajinách a je najväčším festivalom svojho druhu v rámci Slovenska. Navštívilo ho viac ako milión návštevníkov. V Kasárňach sa návštevníci môžu pripraviť na pestrý filmový program a ďalšie sprievodné akcie.

Kedy: 14. a 15. november od 16,00 hodiny

Z Indie až domov s trabantom po boku

Ôsmi cestovatelia, 5 mesiacov na cestách, 17 tisíc kilometrov na jedných z najhorších motorových dopravných prostriedkov Videá, slideshow a rozprávanie s banskobystrickým cestovateľom Marekom Slobodníkom o velkej ceste domov z dalekej Indie na 61-ročnej Jawe 250 spolu so žltými Trabantami. Uskutoční sa v Tabačke.

Kedy: štvrtok 15. novembra o 15,00 hodine

Festival Art & Tech Days 2018 

Mediálne umenie, technológie a digitálna kultúra sa stretnú počas šiestich dní na medzinárodnej konferencii, umeleckých podujatiach a praktických workshopoch. Fes­tival Art & Tech Days 2018 je vlajkovým podujatím projektu Košice – UNESCO Kreatívne mesto mediálneho umenia, ktoré do Košíc prináša etablovaných umelcov, dizajnérov a IT expertov z celého sveta. Bude sa konať na rôznych miestach v meste. Ako v Kulturparku, v kine Úsmev, v Tabačke a v Synagóge

Kedy: 19. – 24. november

Iné cesty

12.ročník festivalu Iné cesty, zameraného na hlbšie poznanie autentických zákutí našej Zeme. Pôvodné kultúry, nedotknutá príroda, život medzi domorodcami, ale aj dopady globalizácie a spôsoby ako cestovať zodpovedne voči kultúram a prírode – o tom všetkom budú rozprávať cestovatelia, ktorí našľapujú vnímavo. Bude sa konať v aule prof. Prasličku na PF UPJŠ.

Kedy: 23. – 24. november od 14,00 hodiny

So Štefánikom v oblakoch

Východoslovenské múzeum v Košiciach pozýva malých i veľkých na sprievodné podujatie k výstave Košice 1918 – 1938. Zrod metropoly východného Slovenska. Príďte sa porozprávať o M.R. Štefánikovi a postavte si spolu s nami model lietadla Caproni, na ktorom Štefánik absolvoval svoj posledný let.

Kedy: 25. novembra od 13,00 do 1­7,00 hodiny

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM