Eva Mikulová Rôzne

Aj letecká spoločnosť WizzAir ohlásila zmeny s batožinou

Na palubu si zadarmo budete môcť vziať len jednu malú batožinu, ostatné musia ísť do podpalubia, alebo si priplatíte. Z Košíc lieta WizzAir do Lutonu.

Ilustračný obrázok k článku Aj letecká spoločnosť WizzAir ohlásila zmeny s batožinou
Zdroj: WizzAir.com

Nízkonákladove letecké spoločnosti sa snažia optimalizovať svoje náklady a tak prichádzajú s krokmi, ktoré nie sú z pohľadu pasažiera veľmi pozitívne.

Radikálne zmeny v podávaní batožiny oznámil Ryanair a zmeny zaviedla aj spoločnosť WizzAir.

Práve táto maďarská nízkonákladová spoločnosť lieta už niekoľko rokov z letiska Košice. V tomto roku však zrušila svoju základňu v Košiciach a momentálne sa s ňou z Košíc dostanete len do Lutonu pri Londýne.

Priplaťte si priority

Na palubu tejto spoločnosti ste si mohli vziať na palubu batožinu s rozmermi 55×40×23cm. WizzAir to však pred pár mesiacmi zmenil, a ak ste nemali kúpený Priority Boarding, vaša batožina bola pri bráne odobraná a umiestnená do podpalubia.

Podľa najnovších pravidiel, ak si nezaplatíte za Priority Boarding a vaša batožina je väčšia ako 40 × 30 × 18 cm, musíte si ju nechať zadarmo „začekovať“ pri check-in desk-u. V praxi to znamená to, že vám vašu batožinu zoberú ešte pred tým ako prejdete kontrolou a pri bráne ju už teda nebudete odovzdávať.

Ak budete mať batožinu menšiu ako 40 × 30 × 18cm, môžete si ju zobrať na palubu, ale umiestniť si ju musíte pod sedadlo.

Ak si kúpite Priority Boarding, ktorý stojí 10 eur, batožinu si so sebou môžete zobrať na palubu a navyše máte povolenú aj ďalšiu menšiu tašku s rozmermi 40×30×18cm.

Foto: ilustračné

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM