Eva Mikulová Rôzne

Ryanair mení podmienky pre batožinu a týka sa to aj Košíc

Zadarmo bude len malá príručná batožina, za všetky ostatné si budeme priplácať. Prvý let Ryanairu z Košíc bude v apríli 2019 ale letenky sú už od júna v predaji.

Ilustračný obrázok k článku Ryanair mení podmienky pre batožinu a týka sa to aj Košíc
Zdroj: TASR

Nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair mení od 1. novembra 2018 podmienky pre batožinu. Zadarmo si budete môcť na palubu lietadla vziať len malú príručnú batožinu s rozmermi 40 × 25 × 20 cm. Týka sa to všetkých letov od novembra aj keď ste si už letenky kúpili v predstihu. Čiže i pre pasažierov, ktorí si už zakúpili letenky na košicke lety s touto leteckou spoločnosťou.

Ak s týmto obmedzením nesúhlasíte, môžete zrušiť rezerváciu a žiadať sumu za letenky naspäť. Podrobnosti nájdete na oficiálnych stránkach leteckej spoločnosti.

Pri kúpe letenky priplácate 8 eur

Štandardnú príručnú batožinu plus malú príručnú batožinu (kabelku/laptop..) si budete môcť so sebou vziať na palubu ak si priplatíte priority nástup, ktorý je v obmedzenom počte na každý let.

Ak nebudete mať zakúpený priority nástup a budete chcieť príručnú batožinu, priplatíte si pri kúpe letenky online 8 €. Túto klasickú pŕiručnú batožinu budete musieť odovzdať na check in prepážke a pôjde do podpalubia.

Prvý let Ryanairu z Košíc bude 2. apríla 2019 do Londýna – Southend a nákup leteniek je spustený už od 15. júna 2018.

Ak si príručnú batožinu nepridáte do rezervácie pri kúpe letenky, tak neskôr si ju môžete pridať online ale už za 10 €. Ak si nekúpite príručnú batožinu online a budete ju chcieť dokúpiť na letisku, zaplatíte až 25 eur.

Zmeny aj vo veľkosti batožiny

Zmena je aj vo veľkosti batožiny. Malá batožina zdarma sa trošku zväčšuje. Z rozmerov 35×20×20cm (platí do konca októbra) na 40×20×25cm.

Ryanair sa týmito zmenami snaží znížiť dobu a frekvenciu meškania letov, ktoré boli spôsobené odovzdávaním batožiny v Gate-och. Aktuálne odporúčame si kupovať priority nástup, kde máte obe batožiny na palube.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM