Eva Mikulová Správy

Aké opatrenia proti šíreniu nákazy koronavírusom robí mesto?

Nakoľko však zatiaľ neboli potvrdené žiadne prípady na Slovensku, mesto bude vykonávať len preventívne opatrenia.

Ilustračný obrázok k článku Aké opatrenia proti šíreniu nákazy koronavírusom robí mesto?
Foto: Eva Mikulová

Mesto Košice je v súvislosti so šírením koronavírusu COVID-19 v kontakte s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva so sídlom v Košiciach (RÚVZ). Uvádza mesto na svojej oficiálnej stránke.

Ak to bude potrebné, podľa ich rozhodnutia alebo na základe požiadavky RÚVZ bude zvolaný Krízový štáb mesta, resp. v zmysle platnej legislatívy bude kvôli ohrozeniu verejného zdravia vyhlásená mimoriadna situácia.

Preventívne opatrenia robí mesto na magistráte, školách a školských zariadeniach, mestských podnikoch a ďalších organizáciách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta.

Preventívne opatrenia v MHD

Generálny riaditeľ Dopravného podniku mesta Košice Vladimír Padyšák v súvislosti s prevenciou pred šírením koronavírusu a ochorenia COVID-19 vydal v utorok 3. marca príkaz na mimoriadnu komplexnú dezinfekciu všetkých vozidiel MHD.

Tá bude spočívať v dezinfekcii madiel vo vozidlách nad rámec ich bežnej každodennej hygienickej údržby. Bude sa na to využívať tzv. vírusinaktivačná dezinfekcia, resp. dezinfekcia na báze chlóru.

Spomínaná dezinfekcia sa bude vykonávať zhruba trikrát denne po pristavení autobusov do garáží a električiek do vozovne. Magistrát mesta Košice bude vybavený dezinfekčnými stojanmi na dezinfekciu rúk na frekventovaných miestach.

Dodatočné hygienické pomôcky dostane aj 40 materských škôl v meste. V priestoroch magistrátu sú pripravené hygienické rúška pre zamestnancov, ktorí pracujú v podateľni a kancelárii prvého kontaktu.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM