Eva Mikulová Správy

Ako chutí beh a cyklistika vo viniciach? Vyskúšajte na jedinečnom Tour de Tokaj

Unikátne pretekárske trasy cez vinohrady, ktoré je možné absolvovať iba raz v roku, sľubujú zaujímavý zážitok pre bežcov i cyklistov.

Ilustračný obrázok k článku Ako chutí beh a cyklistika vo viniciach? Vyskúšajte na jedinečnom Tour de Tokaj
Zdroj: Terra Incognita

Tokaj každoročne v priebehu jesene navštívi množstvo milovníkov vína, ktorí sem prichádzajú hlavne za degustáciou. Aj tohto roku sa však na jeden deň mení na športovisko, kde si svoje sily a kondíciu môžu zmerať cyklisti a bežci z celého Slovenska. Podujatie sa uskutoční v sobotu 12. októbra.

Všetci pretekári odštartujú z futbalového ihriska v Malej Tŕni o 10. hodine doobeda a pokračujú po trati cez obce Veľká a Malá Bara, Černochov, Veľká Tŕňa a Čerhov.

TOP podujatie

Tour de Tokaj je termínovo jedným z posledných tohtoročných TOP podujatí programu Košického samosprávneho kraja Terra Incognita. Na bežcov čaká trať s dĺžkou 11,5 kilometra s prevýšením 150 metrov a cyklisti sa zapotia na trati dlhej 37 kilometrov.

Preteky Tour de Tokaj sú zaujímavé tým, že bežecké, ale aj cyklistické trasy vedú pomedzi vinice Tokaja. Účastníci tak spoznajú vinohradnícku oblasť z inej perspektívy – cez športový zážitok.

Podľa riaditeľky krajskej organizácie cestovného ruchu Košice Región Turizmus Lenky Vargovej Jurkovej má podujatie pre Tokaj veľký význam: “Je pre nás dôležité zapájať tokajských vinárov a ďalšie subjekty do spoločných aktivít a predlžovať pobyt návštevníka v destinácii Tokaj. Aj kvôli tomuto športovému podujatiu sme predĺžili prevádzku vlaku Tokajský cykloexpres, ktorý tak môžu využiť účastníci Tour de Tokaj na dopravu do dejiska podujatia a domov.”

Počas celého podujatia bude pripravený zaujímavý program, pozostávajúci z rôznych hudobných a tanečných vystúpení, vinárskych súťaží a detského programu.

Zdroj: Terra Incognita
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM