Eva Mikulová Správy

Ako na Černobyľ a Ukrajinu? Dozviete sa na pútavej cestovateľskej prednáške

Chcete navštíviť Černobyľ na Ukrajine? Všetko potrebné sa dozviete na cestovateľskej prednáške už tento štvrtok 18. júla. Prevedie vás ňou cestovateľ Ján Šándor.

Ilustračný obrázok k článku Ako na Černobyľ a Ukrajinu? Dozviete sa na pútavej cestovateľskej prednáške
Zdroj: Ján Šándor

Neslávne slávny Černobyľ sa stáva momentálne hitom cestovateľov. K jeho popularizácií prispel i úspešný seriál s rovnomenným názvom. Ale Černobyľ nemožno brať ako hon za atrakciou. Je to stále veľké memento o jednej z najtragickejších svetových jadrových havárií.

Vidíme sa v Monopol Space

Ako na Černobyľ, čo tam vidieť ako sa tam dostať a tiež aj o ďalších miestach na Ukrajine sa dozviete na úspešnej cestovateľskej prednáške, ktorá sa koná už tento štvrtok 18. júla o 18,30 hodine v Monopol Space na Hlavnej ulici 55 o 18,30 hodiny.

Sprevádzať ňou vás bude košický cestovateľ Ján Šándor, ktorý Černobyľ a Ukrajinu navštívil pred niekoľkými týždňami. Dozviete sa viac o nádhernej, rozmanitej krajine s bohatou históriou. „Množstvo pamiatok, vojna, korupcia a chudoba. To sú hlavné črty dnešnej Ukrajiny. Rokmi utajovaná ničivá, jadrová katastrofa v Černobyle otvára svoje brány návštevníkom, ktorí môžu na vlastné oči vidieť čo môže spôsobiť ľudská chyba a zlá informovanosť. Ako sa tam dostať a na čo si dávať pozor sa dozviete na mojej prednáške,“ hovorí Šándor.

Zdroj: Ján Šándor
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM