Eva Mikulová Správy

Art film fest sa po pandemickej prestávke bude opäť konať. Otvorí ho "Muž so zajačími ušami"

V dňoch 23. – 27. júna 2021 sa v Košiciach uskutoční 28. ročník Medzinárodného filmového festivalu Art Film Fest.

Ilustračný obrázok k článku Art film fest sa po pandemickej prestávke bude opäť konať. Otvorí ho "Muž so zajačími ušami"
8
Galéria
Zdroj: Art Film Fest

Art Film Fest po ročnej prestávke prinesie filmovým fanúšikom a fanúšičkám na košické plátna desiatky filmov z celého sveta, ale aj množstvo domácich noviniek.

Jednou z nich bude aj lyrická komédia Muž so zajačími ušami, ktorá bude otváracou snímkou festivalu.

Muž so zajačími ušami je novinkou režiséra Martina Šulíka, ktorý má na svojom konte viacero obľúbených titulov, medzi nimi snímky ako Záhrada, Krajinka či Tlmočník.

Sulikov najnovší film, ocenený dvomi cenami z Medzinárodného filmového festivalu Varšava, rozpráva príbeh spisovateľa, ktorému pri písaní nového diela narastú… zajačie uši!

Vďaka nim je schopný zreteľne vnímať ľudské myšlienky a zistí, že jeho blízki ho posudzujú celkom inak, než predpokladal. Podarí sa mu obraz o sebe v očiach druhých zmeniť?

Herecké osobnosti

V titulnej úlohe Šulíkovej komédie sa predstaví známy český herec a režisér Miroslav Krobot, ktorého spoluhráčmi budú výrazné herecké osobnosti Zuzana Kronerová, Alexandra Borbély, Táňa Pauhofová, Zuzana Mauréry či Oldřich Kaiser.

Časť hereckého a tvorivého obsadenia bude tvoriť delegáciu, ktorá v júni snímku predstaví košickému publiku na slávnostnom otvorení festivalu.

„Art Film Fest bude prvým veľkým filmovým podujatím po pandémii, ktorá sa už snáď v takej miere, akú sme zažili za posledný rok, nevráti. Dotkla sa aj nášho filmu, dátum premiéry sme viackrát posúvali, ale dúfam, že tentokrát to vyjde,“ hovorí Martin Šulík.

Návštevníci a návštevníčky Art Film Festu sa môžu tešiť na ďalší tucet slovenských či koprodukčných snímok v premiérovom uvedení na domácej pôde.

Viac informácií o programe bude festival zverejňovať postupne v priebehu najbližších týždňov a k dispozícii budú na jeho webstránke.

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM