Eva Mikulová Správy

Štátne divadlo sa otvára pre divákov. Prvou premiérou je Netrpezlivosť srdca

V predaji sú už vstupenky na ďalšie májové predstavenia z repertoáru divadla na Malej scéne ŠDKE, čoskoro k nim pribudnú aj predstavenia v Historickej budove ŠDKE.

Ilustračný obrázok k článku Štátne divadlo sa otvára pre divákov. Prvou premiérou je Netrpezlivosť srdca
Zdroj: ŠD divadlo Košice

Premiéra novej činohernej inscenácie Netrpezlivosť srdca bude v piatok 14. mája o 19:00 na Malej scéne ŠDKE prvým predstavením, ktoré po piatich mesiacoch opäť otvorí brány Štátneho divadla Košice pre divákov.

Ešte pred ňou zmesou krásnych melódií na znovuotvorenie divadla naladí Košičanov o 17:00 pred historickou budovou koncert salónneho orchestra ŠDKE „Cassovia“.

V predaji sú už vstupenky na ďalšie májové predstavenia z repertoáru divadla na Malej scéne ŠDKE, čoskoro k nim pribudnú aj predstavenia v Historickej budove ŠDKE. Informuje hovorca divadla Svjatoslav Dohovič.

Začiatok predstavení bol kvôli stále platnému zákazu vychádzania posunutý na 18:00.

Umelci sa už na svojich divákov veľmi tešia a odkazujú im, aby neváhali a zabezpečili si svoje miesto v hľadisku.

Počet miest ponúknutých do predaja, ako aj vstup do divadla sa budú riadiť platnými protipandemickými opatreniami vyplývajúcimi z aktuálneho COVID automatu.

Bezpečnostné opatrenia

Prichádzajúcim divákom bude špeciálnymi skenermi kontrolovaná telesná teplota a budú upozornení na potrebu nasadenia respirátora a dezinfekcie rúk.

Zároveň sa budú musieť preukázať platným negatívnym testom na ochorenie COVID-19 – najviac 24-hodinovým antigénovým alebo 72-hodinovým PCR testom.

Test nepotrebuje ten, kto prekonal ochorenie COVID-19 a má potvrdenie o prekonaní nie staršie ako 180 dní, má po druhej dávke vakcín od spoločností Pfizer a Moderna a od očkovania prešlo 14 dni, má po prvej dávke vakcín od spoločností AstraZeneca a Johnson a od očkovania prešli štyri týždne a má po prvej dávke očkovania a prešlo už 14 dní, ak bol zavakcinovaný v intervale do 180 dní od prekonania ochorenia COVID-19.

Na základe platných opatrení bude divadlo pred každým predstavením od divákov žiadať poskytnutie kontaktných údajov, e-mailovej adresy a telefónneho čísla, ktoré v súlade s platnou legislatívou o ochrane osobných údajov divadlo využije len v prípade nutnosti dohľadania kontaktov v intervale do 14 dní od podujatia.

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM