Lenka Fedorová Správy

Aupark, Cassovar a Steel Aréna: 3 stavby, ktoré zmenili tvár mesta, FOTO

Metropola východu však neustále mení svoju tvár a pod jej terajšiu podobu sa podpísali aj tieto známe budovy. Pozrite, ako to v meste vyzeralo pred ich výstavbou.

Ilustračný obrázok k článku Aupark, Cassovar a Steel Aréna: 3 stavby, ktoré zmenili tvár mesta, FOTO
26
Galéria
Zdroj: TASR/Dnes24.sk

Metropola východu prešla počas uplynulých rokov poriadnou zmenou. Športové haly sa renovujú a pribúdajú bytové domy i obchodné centrá. V článku Košice kedysi a dnes: Tie zmeny na FOTKÁCH vidno už na prvý pohľad! sme sa pozreli ako mesto vyzeralo pred niekoľkými desiatkami rokov. Nemusíme však zachádzať ďaleko do minulosti, aby sme si všimli výrazné zmeny. Veď posúďte sami.

Aupark

Nie je to tak dávno, keď Košicami zarezonovala informácia o plánovanej výstavbe Auparku. Ziatiaľ, čo niektorí obyvatelia mesta boli proti, iní sa nevedeli dočkať. Každopádne, Aupark je dnes právoplatnou súčasťou košického centra a výrazne zmenil jeho tvár. Otvorili ho v jeseni 2011.

Cassovar

V areáli bývalého pivovaru začala výstavba hotelovo-ubytovacieho komplexu. Základný kameň položili v roku 2007. Investor sa na mieste rozhodol ponechať starý 60-metrový komín, ktorý je tak dominantou areálu Cassovaru. Priestory polyfunkčného objektu otvorili v roku 2010.

Steel Aréna

Výraznými zmenami prešiel aj Zimný štadión Ladislava Trojáka, ktorý patrí medzi najkrajšie a najmodernejšie na Slovensku. Kvalitné zázemie našiel v dnešnej Steel Aréne miestny klub HC Košice. So svojou kapacitou 8347 miest a 40 lóžami hostil pred niekoľkými rokmi i hokejové majstrovstvá sveta. Brány nového športového stánku sa otvorili prvýkrát 24. februára 2006, odvtedy je Steel Aréna dejiskom významných zápasov i kultúrnych podujatí.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť, ako vyzerala výstavba Auparku, Cassovaru a Steel Arény a porovnať ich s ich dnešnou podobou.

Aupark, Steel Aréna a Cassovar:  Budovy, ktoré výrazne zmenili tvár Košíc
26
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM