Eva Mikulová Správy

Autoumyvárka na KVP nedáva spať obyvateľom. Ako poslanci rozhodli o jej prevádzke?

Autoumyvárku na Klimkovičovej ulici, ktorá má non-stop prevádzku, využívajú vodiči aj v noci. Po sťažnostiach miestnych obyvateľov o nej rokovali mestskí poslanci.

Ilustračný obrázok k článku Autoumyvárka na KVP nedáva spať obyvateľom. Ako poslanci rozhodli o jej prevádzke?
5
Galéria
Foto: Eva Mikulová

Na minulotýždňovom rokovaní mestského zastupiteľstva sa poslanci zaoberali aj zmenou všeobecne záväzného nariadenia (VZN) mesta o pravidlách času predaja v obchode a času prevádzky služieb na území mesta.

Podľa pôvodného návrhu sa mali autoumyvárky vyčleniť z prevádzok, na ktoré sa vzťahuje neobmedzená prevádzková doba a mali byť otvorené medzi 6.00 – 22.00 hod. Napokon poslanci odhlasovali, že sa novela VZN dotkne len autoumyvárok na Sídlisku KVP.

Tomuto bodu predchádzala búrlivá diskusia poslancov. V meste sú tri autoumyvárky s neobmedzenou dobou prevádzky, ale len tá na sídlisku KVP je pre obyvateľov z Klimkovičovej ulici neprijateľná.

Keďže je od obytných blokov vzdialená 50 metrov, tak ich nočná prevádzka rušila. Využívali ju najmä taxikári. Už pred časom spísali obyvatelia dotknutých blokov petíciu v ktorej žiadali o zrušenie nočnej prevádzky.

Mestskí poslanci rozhodli, že samoobslužná autoumyvárka na sídlisku KVP bude otvorená len v určitých hodinách, aby nerušila obyvateľov. V ostatných mestských častiach sa prevádzkové hodiny autoumyvárok neupravovali.

Ilustračné foto, E. Mikulová

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM