Samospráva

Podpredsedovi kraja Danielovi Rusnákovi zvýšili mesačnú odmenu. Bude dostávať parádnu sumičku!

Zastupiteľstvo Košického samosprávneho kraja (KSK) zvýšilo mesačnú odmenu pre jeho podpredsedu Daniela Rusnáka na 70 percent z platu predsedu KSK.

Ilustračný obrázok k článku Podpredsedovi kraja Danielovi Rusnákovi zvýšili mesačnú odmenu. Bude dostávať parádnu sumičku!
Zdroj: VUC KE

Zvýšenú mesačnú odmenu pre podpredsedu kraja Daniela Rusnáka na 70 percent z platu predsedu KSK, vrátane paušálnych náhrad, bude poberať už od 1. júla.

Návrh predniesol šéf pravicového klubu Rastislav Javorský. „Aj vzhľadom na to, ako sa Daniel Rusnák ujal svojej funkcie, aj všeobecne, aké sú zvyky v samosprávach, keď som si prešiel primátorov, viceprimátorov v jednotlivých mestách nášho kraja, tak som predložil takýto návrh,“ uviedol na rokovaní.

Dosiaľ poberal Rusnák mesačnú odmenu vo výške 2650 eur. Po novom predstavuje v hrubom podľa Javorského približne 3600 eur.

Rusnák je ako zvolený poslanec KSK dlhodobo uvoľnený pre výkon funkcie podpredsedu kraja. Druhým podpredsedom KSK je primátor Kráľovského Chlmca Karol Pataky (Most-Híd), ktorý za funkciu poberá minimálnu mesačnú mzdu.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM