Eva Mikulová Správy

Zlá správa pre cestovateľov: Turkish Airlines pozastavuje svoje lety z Košíc!

V rezervačnom systéme už nenájdete lety z Košíc od 1. septembra. Cestujúcim, ktorí majú zakúpené letenky po tomto termíne, zmenili odletové miesto na Budapešť.

Ilustračný obrázok k článku Zlá správa pre cestovateľov: Turkish Airlines pozastavuje svoje lety z Košíc!
4
Galéria

V dôsledku globálnej leteckej krízy spôsobenej uzemnením Boeingov 737 MAX pozastavuje Turkish Airlines svoju linku do Košíc.

Lety do konca roka neobnovia

Spoločnosť Turkish Airlines k 1. septembru 2019 pozastavuje letecké spojenie Istanbul – Košice. Linka bola prevádzkovaná štyrikrát týždenne počas troch rokov.

„Sme veľmi smutní z rozhodnutia spoločnosti Turkish Airlines. Stálo nás množstvo úsilia dostať túto spoločnosť do Košíc a podarilo sa nám, že sa Turkish Airlines v Košiciach udomácnila a napredovala. Kvôli nedostatku lietadiel a problémom s rotáciami lietadiel turecký dopravca presúva lietadlovú kapacitu určenú pre Košice na iné linky na veľkých európskych a svetových letiskách, na ktorých čelí silnej konkurencii. Opätovné sprevádzkovanie lietadiel typu Boeing 737 MAX je stále nejasné a podľa vyjadrení odborníkov to do konca roka 2019 nebude," hovorí riaditeľ letiska Michael Tmej.

Linka do Istanbulu mala potenciál

„Od júna 2016 Turkish Airlines lieta z Košíc a môžem potvrdiť, že Košice sú výborná destinácia so značným potenciálom pre business aj turizmus. Počas troch rokov sme v Košiciach zaznamenali neustále zlepšovanie našich prevádzkových a finančných výsledkov," dodáva general Manager Turkish Airlines Košice, Ömer Saka.

Lety z Košíc po 31. auguste už nenájdete ani v rezervačnom systéme spoločnosti Turkish Airlines.

Tí cestujúci, ktorí si ešte stihli kúpiť letenky po tomto termíne, boli informovaní, že ich odletové miesto sa mení a miesto z Košíc môžu odletieť z Budapešti alebo ak im to nevyhovuje, tak môžu letenky zrušiť a budú im preplatené.

Do sveta s inými spoločnosťami

Napriek momentálnemu pozastaveniu letov Turkish Airlines je množstvo destinácií v Severnej Amerike i v Ázii naďalej pohodlne dostupných s odletom z Košíc a prestupom vo Viedni, Varšave a Prahe vďaka spoločnostiam Austrian Airlines, LOT Poľské Aerolínie a České aerolínie.

Portfólio leteckých spoločností lietajúcich z Košíc je dostatočne diverzifikované (Austrian Airlines, LOT Poľské Aerolínie, České Aerolínie, Eurowings, Wizzair a Ryanair).

Z Košíc sa dá stále lietať do celého sveta a aj do populárnych destinácií ako napríklad Bangkok, Tel Aviv, Dubaj, New York, Chicago, Los Angeles, Miami, Tokio, Soul či Peking môžu cestujúci pohodlne odletieť z Košíc s jedným prestupom.

Ilustračné foto, Letisko Košice

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM