Alexandra Kolínská Kultúra

Babyboom v košickej ZOO OBRAZOM: Tohto malého makaka si určite zamilujete :)

Zoologická záhrada v Košiciach sa teší z nového prírastku. Rodinka makakov sa im rozrástla o ďalšieho člena. Mamička si ho zatiaľ pekne stráži v náručí.

Ilustračný obrázok k článku Babyboom v košickej ZOO OBRAZOM: Tohto malého makaka si určite zamilujete :)
Zdroj: Dnes24.sk

Pred mesiacom sme vás informovali o narodení mláďatka vzácnych kačičiek a iba pred týždňom o mláďatku lamy krotkej v článku Roztomilý prírastok v košickej zoo: Na svet prišlo čokoládovo sfarbené mláďa lamy.

Tentokrát prišiel na svet malinký makak. „Mláďa sa narodilo 4. augusta 2014. Pohlavie mláďaťa momentálne nepoznáme, pretože samica ho z náručia ešte nepúšťa. Mláďa prosperuje veľmi dobre. S najväčšou pravdepodobnosťou je to samička,“ povedal vedúci zoologického oddelenia Patrik Pastorek.

V ZOO sa narodilo jedno mláďatko aj pred rokom. „Chováme samca, ktorý sa volá Pepo, matka mláďaťa sa volá Žofia a druhá dospelá samica sa volá Tina. Vo výbehu môžete vidieť aj mladú samičku z minulého roka, ktorá sa volá Emily. Jej matkou je tiež samica Žofia,“ povedal Pastorek.

Tento druh makaka žije v Maroku, Alžírsku a na Gibraltári. Hmotnosť dospelého jedinca sa pohybuje od 5 do 15 kg. „Biotopom sú pre neho lesy a na skaly. Samica rodí jedno mláďa po takmer 5,5 mesačnej gravidite. Žije v spoločenstvách, ktoré tvorí 10 –30 členov. Je to jediný druh makaka, ktorý nemá chvost a tiež jediný druh, ktorý žije na európskom kontinente na Gibraltári,“ do­dal.

Foto: ZOO Košice

Košická ZOO sa môže tešiť novému prírastku
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM